A-tým: Atmosféra? Byl jsem natěšený a užíval si celý zápas, popisoval Pavel Zacha

Útočník Bostonu Pavel Zacha naskočil proti Kanadě v dresu A-týmu vůbec poprvé v kariéře na mistrovství světa. Dříve reprezentoval v mládežnických výěrech, ale v Praze to pro něj byla v seniorském týmu premiéra.

Po dlouhé cestě přes oceán dostali hráči Bostonu pomoc od celého týmu. "Udělali to pro mě fakt jednoduché jak trenéři, tak hráči. Všichni mě přivítali, meetingy s trenéry to hodně ulehčily," popisoval Pavel Zacha.

Podobně to bylo i se zápasovým tempem, do kterého musel po krátkém odpočinku znovu naskočit. "Ze začátku jsem se s tím srovnával, se systémem a takovými věcmi, ale s postupem času jsem se cítil líp a líp. Ve třetí jsem se asi cítil nejlíp. Teď máme dva dny do dalšího zápasu a snad to bude lepší," přiznával bostonský útočník.

„Viděl jsem pár videí, jak to tady vypadalo, takže jsem byl natěšený.“

Na co ale rozhodně nezapomene, je atmosféra, kterou diváci v Praze vytvořili. "Viděl jsem pár videí, jak to tady vypadalo, takže jsem byl natěšený. Užíval jsem si to už od rozbruslení. Mám tady rodinu a fanoušci byli výborní," neskrýval obdiv.

Na jaký moment bude vzpomínat nejvíce? "Ten poslední gól s tou atmosférou. Vidět všechny fanoušky a vyrovnat takhle před koncem bylo super. To je jedna z věcí, že jsem už od rozcvičky věděl, že tam je velká česká podpora," přiznal Pavel Zacha.

Nyní je však před týmem ta nejdůležitější prověrka, a to čtvrtfinále, v němž svěřenci Radima Rulíka narazí na Spojené státy, nebo Německo. "Musíme se připravit na každý tým. Je to čtvrtfinále, takže pro nás nejdůležitější zápas turnaje," dodal Zacha bojovně.


TÉMATA: A-tým TOP obsah