Ženy: Adéla Šapovalivová je nováčkem roku švédské SDHL

Švédská soutěž SDHL vyhlašovala kategorii nováčka roku, kterou ovládla vicemistryně světa do 18 let a česká reprezentantka z posledního světového šampionátu Adéla Šapovalivová.

"Je to super, moc si toho vážím. Myslím, že se celá sezona mně i týmu vydařila. Doufám, že příští rok to bude ještě lepší, než to bylo tuhle sezonu. Moc jsem si to užila, takže doufám, že to bude zase super," popisovala své první dojmy Adéla Šapovalivová.

Ve švédském MoDo Hockey odehrála svou první sezonu s dalšími Češkami, a to Vendulou Přibylovou a Anetou Tejralovou. "Jsem moc spokojená. Myslím, že jsme měly super tým, super partu. Vendy mi ze začátku se vším pomohla, takže začátek byl trošku těžší, ale pak jsem si už zvykla. I angličtina se mi zlepšila, takže pak to bylo jednodušší. Mám to tam hrozně ráda, zázemí i trenéry, moc se mi tam líbí," neskrývala radost.

Ve svých sedmnácti letech je ještě na začátku své hokejové kariéry, cíl však má už jasný: "Mým snem je olympiáda, takže doufám, že si tam jednou zahraju."


TÉMATA: Ženy Reprezentace (Ženy)