Ženy: Žádný zápas není jednoduchý, tohle chcete jako sportovec, těší Carlu MacLeodovou

Po Američankách vyzvaly Češky i Kanadu. Druhému zámořskému celku sice nedokázaly vstřelit branku, s postupem času se však hra vyrovnala a hráčky byly rády za nasbírané zkušenosti.

"Víme, že když hrajeme s Kanadou, bude to velmi těžký zápas. Jsou skvělé v hokeji a posbíraly několik úspěchů na předešlých mistrovstvích světa. Snažily jsme se vyrovnat jejich fyzické hře a s postupem času jsme byly lepší a lepší," hledala pozitiva hlavní trenérka Carla MacLeodová.

Pro ni samotnou bylo utkání speciální, na lavičce Češka totiž čelila své rodné zemi. "Když stojím na lavičce, to je můj tým. Jsem s českým týmem už pořádně dlouho, není to moc o tom, kdo proti komu hraje, spíše kdo vyzve náš tým. Samozřejmě znám spoustu hráček z Kanady i z realizačního týmu, to je vždycky zábava. Ale po úvodním vhazování se soustředím jen na nás, abychom dosáhly úspěchu," popisovala.

Kanaďanky prokázaly své kvality už v první třetině, kdy neustále tlačily Češky do obrany a vstřelily tři branky. "Proti Kanadě je to velmi náročné, nejnáročnější zápas, jaký jsem kdy hrála. Pro nás obrovská zkušenost, zlepšujeme se každým krokem. Toto jsou zápasy, které potřebujeme i v průběhu sezony, ne jenom na mistrovství světa," ví dobře obránkyně Sára Čajanová.

''Jsem jenom pro, aby ženský hokej byl víc fyzický a hrálo se do těla.''

Soupeřky sázely na svou tvrdost, se kterou má kapitánka Aneta Tejralová zkušenosti i z PWHL: "Hodně fyzicky náročný zápas, ale to chceme proti Americe a Kanadě hrát, protože jinak to s nimi nejde. Ony i z té ligy jsou na to zvyklé, hrát do těla. Tam je to takové víc povolené, ale pro nás dobře. Já jsem jenom pro, aby ženský hokej byl víc fyzický a hrálo se do těla."

Češky se nakonec nedokázaly gólově prosadit, i když k tomu někdy nechybělo mnoho. "I proti Americe jsme měly šance, chybí dobré zakončení. Střely tam máme, ale nejde to zrovna moc do brány a chybí i trošku štěstí," popisovala Sára Čajanová, s níž souhlasila i útočnice Natálie Mlýnková: "Samozřejmě jsme jim chtěly dát nějaké ty góly z těch šancí, co jsme měly. Musíme víc střílet, vybojovat si těch šancí trošku víc a já věřím, že se budeme den ode dne zlepšovat."


Po těžkém utkání s Kanadou čeká národní tým den bez utkání. "Určitě, vždycky je fajn mít den volna po zápase. Máme tento rok docela dobrý program, takže toho určitě využijeme, zregenerujeme a připravíme se na další zápas," je ráda Mlýnková.

V posledním duelu základní skupiny A vyzvou lvice Švýcarsko, se kterým bojovaly o bronz na dvou předešlých světových šampionátech. "Snažíme se neustále zlepšovat, už jsme hrály s oběma zámořskými týmy, s Finskem a Švýcarsko je další. V téhle skupině není žádný zápas jednoduchý, a to je to zajímavé. Tohle chcete jako sportovec, i jako trenér. Víme, že to bude skvělý zápas, velká bitva. Těšíme se už teď," má jasno hlavní trenérka Carla MacLeodová.

''Těšíme se na takový zápas, chceme vyhrát a ukázat, že jsme ten nejsilnější tým v Evropě.''

"Chceme hrát stejně jako teď. Když budeme hrát stejně, tak je přebruslíme o 100 %. Chceme dát nějaké góly konečně a vyhrát," přidala se Čajanová, se kterou souhlasila i kapitánka Tejralová: "Těšíme se na takový zápas, chceme vyhrát a ukázat, že jsme ten nejsilnější tým v Evropě."

TÉMATA: Ženy Reprezentace (Ženy)