A-tým: Tlak bude vždycky, neschovává se Kubalík. Těší se na plnou O2 arenu

Dominik Kubalík přijel v úterý na sraz národního týmu stále ještě s nálepkou nejlepšího střelce mistrovství světa. „Co bylo, bylo,“ nechává ale minulost za sebou. Útočník Ottawy totiž doufá, že letošní šampionát v Praze bude ještě lepší.

Všechno jde navíc v rychlém sledu. V úterý po obědě se tým sešel, odpoledne už poprvé trénoval a zabydloval se v útrobách O2 areny.

"Napoprvé to nebylo vůbec špatné," hodnotil Kubalík tréninkovou jednotku. "Všichni jsme tu rádi, že už to začalo. Bylo to svižné, člověk se do toho hned dostane."

Kubalík v posledních letech pomáhal národnímu týmu na mistrovství světa pravidelně, nicméně vždy to bylo spojeno s cestováním jinam. I to je teď jiné - a ku prospěchu věci. "Všechno je to takové nové. Člověk počítává s tím, že někam poletí. Teď jsem vzal auto a přijel, dojde spousta rodiny. Je to specifické, jsem moc rád, že tu jsem," usmál se.

Co od něj čekat? Fanoušci i trenéři doufají, že góly. Stejně jako loni, kdy jich dal osm a stal se nejlepším střelcem šampionátu. Na to se však nechce odkazovat, ve skutečnosti se tyto řeči snaží tlumit co nejvíce to jde.

"Co bylo, bylo. Platí to o posledním MS i celé této sezoně. Budu se teď snažit dělat vše proto, abych pomohl," řekl a dodal, že se však v žádném případě nezříká tlaku: "Tlak vždycky bude a vždycky byl. V prvním zápase to možná bude znát, ale nehrajeme poprvé, všichni to zvládneme. Bereme to ale den po dni."

S góly by mu tentokrát mohl pomoct David Tomášek, nejlepší střelec reprezentace v této sezoně a král střelců ve Švédsku. Hrají spolu zatím v jedné lajně, společně s Ondřejem Palátem.

"Mohli bychom si vyhovět. Jsou to výborní hráči, jsem rád, že si s nimi můžu zahrát," přikývnul Kubalík.

Pátek, den prvního zápasu, se blíží. Pak půjde všechno ještě rychleji než doteď.

"Atmosféra bude specifická a taková, na kterou není nikdo zvyklý. Strašně se těším. Nebude ale jednoduchého zápasu. Každý přivezl to nejlepší, co šlo," ví dobře.

TÉMATA: A-tým