A-tým: Očekáváme podobný duel jako ve čtvrtek, říká Kalous. V brance bude Mrázek

Závěrečné rozbruslení před sobotní duelem má český tým za sebou. Na tréninku pro nehrající se ale objevila i velká část borců, kteří dnes nastoupí. „Cílem dnešního duelu je i prověřit hráče, nad jejichž dalším pokračováním visí určité otazníky,“ prozradil asistent trenéra Jiří Kalous.

Sobotní rozbruslení začalo netradičně už v 9 ráno, a to především kvůli dřívějšímu začátku utkání, který je plánován na 16 hodin. Trénink byl primárně určen pro hráče, kteří dostanou volno. Pro hrající reprezentanty byla jednotka dobrovolná, i tak se ale na ledě ukázalo téměř 25 borců. 

Hráčům národního týmu byli k dispozici téměř všichni členové realizačního kádru a trénovalo se s velkým nasazením a ve svižném tempu. „K tréninkovému nasazení nemůžeme mít žádné výhrady. Kluci jedou nadoraz, takže po této stránce neřešíme, ani nevidíme žádné problémy. Dá se předpokládat, že ani žádné řešit nebudeme,“ řekl bezprostředně po rozbruslení Jiří Kalous. 

Na úvod si reprezentanti nacvičili vyvezení kotouče z vlastního pásma, následovali útočné a obranné akce 2 na 2 a 2 na 1. Na závěr pak Češi pilovali rychlé nahrávky ve středním pásmu a také nájezdy na brankáře. 

Švédi na území Česka přijeli teprve včera, ovšem hned na jejich prvním tréninku se objevila dvojice Patrik Augusta - Pavel Gross, kteří bedlivě sledovali, co od Skandinávců budeme moct očekávat. 

„Postřehy k jejich hře máme. Víme, co trénovali a co by měli hrát. U nás ale stále platí, že se budeme primárně soustředit na náš výkon. Bude lehce pozměněná sestava. Cílem dnešního duelu je i prověřit hráče, nad jejichž dalším pokračováním visí určité otazníky,“ řekl asistent trenéra. 

Následně se Jiří Kalous rozhovořil o tom, jaké parametry od duelu očekávají. „Co se týče hry, tak si myslím, že to bude velmi podobné jako ve čtvrtek. Švédi jsou stejně jako Fini velmi dobře fyzicky připraveni, jejich hráči jsou velmi silní na puku. Na minulém turnaji měli výborně poskládaný tým, kde ukázali svoji sílu v maximálně míře. Musíme být připraveni na fyzickou hru.“

V úplném závěru ještě padl dotaz na brankáře, kteří jsou celkově velké téma směrem k letošnímu mistrovství. Proti Tre Kronor by se do branky měl postavit Petr Mrázek. A co pak? 

„Máme plán, dle kterého bychom se rádi řídili. Pořád do toho ale může zasáhnout večerní zápas, takže uvidíme, jak se to vyvine,“ dodal na závěr asistent Radima Rulíka. 

Přímý přenos bude možné sledovat na obrazovkách ČT Sport. 

Předpokládaná sestava proti Švédsku: 

Mrázek (Vejmelka)

Hájek, Gudas
Kempný, Zábranský
Ščotka, Košťálek 
Ticháček, Kundrátek 

Kaše O., Špaček, Červenka
Chlapík, Tomášek, Vrána
Kousal P., Kovařčík M., Lenc
Stránský M., Kondelík, Beránek 

TÉMATA: A-tým