A-tým: Pro každého je sen si zahrát za národní tým, zářil David Špaček. Kodýtka dva góly potěšily

I druhé přípravné utkání na Slovensku národní tým zvládl, když v Bratislavě přehrál domácí výběr 4:1. Svou premiérovou trefu v dresu Česka zapsal obránce David Špaček, dvěma zásahy ve třetí periodě se pak blýskl Petr Kodýtek.

Rychlou akci v první části vykombinovali Češi na pravý kruh, kam si najel obránce David Špaček a přesnou ranou vymetl vzdálenější šibenici. Euforie na lavičce i na ledě! "Myslím, že pro každého je sen si zahrát za národní tým, a ještě k tomu dát gól, je to fakt nádhera. Užil jsem si to," popisoval sám střelec.

David Špaček však v pochválil i Ondřeje Kašeho, který ho našel osamoceného na pravé straně útočného pásma. "Sehráli jsme to přes levé křídlo, protečovali jsme to, ve středním pásmu mi to nahrál Ondra Kaše. Já už jsem věděl, že toho beka překonám. Dostal jsem to jako na podnose. Stačilo zamířit a dát gól."

Poprvé přitom bodoval už v Trenčíně, kdy asistoval na zásah Jakuba Fleka, v Bratislavě se pak sám zapsal do listiny střelců. "Určitě to potěší. Takhle jsem letos v klubu úplně nebodoval, jak jsem chtěl. Snažím se hrát dobře do obrany, a když to jde, tak zaútočit. Mám to rád. Myslím že každý rád dává góly nebo na ně nahrává," popisoval jednadvacetiletý bek.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Český hokej (@ceskyhokej.cz)

Ve druhé periodě ale soupeř vyrovnal, a tak se do závěrečného dějství nastupovalo za stavu 1:1. "Myslím si, že první třetina byla lehce pomalejší. Slováci tam byli trošku víc na puku. Ve druhé třetině jsme udělali zase zbytečné fauly jako v předešlém zápase. Řekli jsme si, že ve třetí se budeme snažit hrát pět na pět," prozradil Špaček.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Český hokej (@ceskyhokej.cz)

Duel rozhodl dvěma góly Petr Kodýtek. Nejprve se trefil po rychlém přečíslení, a pak i po dorážce. "Samozřejmě jsem za góly rád. Pomohlo nám to, takže dobré," dodal skromně útočník národního týmu. Při svém druhém zásahu přitom dorážel kotouč odražený od tyče. Jakub Rychlovský před poloodkrytou klecí orazítkoval jen brankovou konstrukci, ale pohotový Petr Kodýtek se už nemýlil: "Jen jsme se smáli. Byly to takové posměšky, ale v dobrém, nebylo to nic špatného. Mně se něco podobného stalo ve Finsku, takže jsem si na to hned vzpomněl. Ale dobře to dopadlo, byl z toho gól, takže si myslím, že se tím nemusí vůbec trápit."

Nyní se svěřenci trenéra Radima Rulíka přesunou do Brna, kde začnou svou přípravu na poslední podnik série Euro Hockey Tour před mistrovstvím světa. V jihomoravské metropoli narazí už ve čtvrtek na Finsko a se Švédy a Švýcary poměří síly o víkendu.


TÉMATA: A-tým