A-tým: Nominace? Potřebuji čas, říká Rulík. Cením si zvládnuté odvety

Parta trenéra Radima Rulíka v přípravě dál jede na vítězné vlně. V sobotu si v bratislavské odvetě poradila s domácími 4:1. Dalším milníkem bude pro trenéra vybrat nominaci na Betano Hockey Games. „V pondělí budeme vědět,“ říká.

Co vám ukázala odveta se Slovenskem. Byla jiná oproti pátečnímu zápasu?

"Byly to jiné zápasy. V první třetině jsme nehráli tolik dobře do obrany, byla tam okýnka a domácí hrozili hlavně z přečíslení. Nějak jsme to ale zvládali. Moc nám pomohl náš první gól, byla to výborná akce. Ve druhé třetině to bylo lepší, měli jsme úvodní převahu, ale bohužel jsme se nechali vyloučit a v oslabení jsme dostali gól."

Disciplína byla téma i v pátek. Co před třetí třetinou zaznělo v kabině?

"Řekli jsme si, že se vyvarujeme faulů v útočném pásmu. To prostě nechceme. A že uděláme vše proto, abychom to překlopili na druhou stranu. Za druhou a třetí třetinu jsme si výhru zasloužili."

Pomohl vám dvojzápas na Slovensku směrem k další nominaci?

"Pokud se prohraje, jsou rozhodování snazší. My jsme vyhráli šestkrát za sebou, takže je to těžší. Rozhodnutí učiníme, ale nic jednoduchého to nebude. V kabině jsem po zápase hráčům oznámil, že nic dopředu připraveného nemám. Hrají roli všechny zápasy. Potřebuji si ty zápasy zanalyzovat, podívám se na ně ještě jednou. Uvidím, jak vše bude zapadat do mozaiky, kterou skládáme. V pondělí oznámíme další nominaci."

Jak moc máte o jménech jasno?

"O nějakých 60-80 % hráčů pro další nominaci víme. U zbytku musíme všechno zvážit. Rozhodnutí chceme udělat s nejlepším svědomím a vědomím, proto si na to dáme více času. Co se finále extraligy týče, představu máme, ale stát se tam ještě může cokoliv."

V přípravě jste vyhráli všechno. Nicméně příští týden vás v Brně čeká jiný kalibr soupeřů. Kvitujete to?

"Se Slovenskem to byly dobré zápasy, ale čekají nás teď opravdu velmi kvalitní týmy. Finsko, Švédsko a Švýcarsko, se dvěma z nich hrajeme v základní skupině MS... Bude to mít velkou úroveň."

Celou přípravu apelujete na pilování systému a dodržování detailů. Byl jste v tomto směru spokojen?

"Jsou tam věci, které nebyly úplně ideální, ale tak je to vždy. Pro mě má největší prioritu, jestli se týden po týdnu a zápas od zápasu zlepšujeme. Výkony se tím budou posouvat, budou více sebevědomí, na ledě nechají srdce."

Když jste se ve třetí třetině ujali vedení, z tribuny to nevypadalo, že by se tým cítil v ohrožení, uhrál si to poměrně v klidu. Souhlasil byste?

"Za druhou a třetí třetinu jsme si zasloužili při nejmenším neprohrát. Měli jsme víc ze hry, za což jsme rádi."

Vidět byl obránce David Špaček. V pátek první bod, v sobotu první gól.

"Davida celý realizační tým zná, byli jsme spolu na dvacítkách. Už loni jsme tvrdil, že pokud bude mít štěstí na organizaci, nakoukne do NHL. To se sice nestalo, ale je to hráč s velkým potenciálem. Jsem rád, že má ve svém věku tak dobře nastavenou hlavu, že věci kolem jeho výkony nijak neovlivňují."

TÉMATA: A-tým