A-tým: Trenéři před Rakouskem opět točí sestavou. Změní se i brankář, říká Kalous

Zápasový den je tu! Českou hokejovou reprezentaci ve čtvrtek v podvečer čeká třetí duel v rámci přípravy na domácí světový šampionát, soupeřem tentokrát bude v Českých Budějovicích Rakousko. Detaily o sestavě i změnách v brankovišti prozradil asistent trenéra Jiří Kalous.

Český tým ve čtvrtek zahájil třetí den kempu na jihu Čech. Ráno svěřenci Radima Rulíka absolvovali pětačtyřicetiminutové rozbruslení před večerním bojem s Rakouskem. S jižními sousedy se český výběr potká poprvé v dosavadní sezoně. "Úplně soupeře neznáme z hlediska toho, co bude hrát. Nicméně pro nás je priorita soustředit se na naši hru, zaměřit se na to, co chceme hrát my. Na to klademe důraz," nechal se slyšet po dopolední tréninku asistent trenéra Jiří Kalous.

Podobu může mít čtvrteční duel se zápasy s Německem, což potvrzuje i Kalous. "Jsou to podobné ligy, je to hodně bruslivé a o osobních soubojích. To samozřejmě očekáváme, nicméně my hráčům zdůrazňujeme, že je potřeba se soustředit na naši hru, na náš systém, na herní prvky, které chceme dostat do hry," zdůrazňuje a zároveň podotýká, že český výběr se na jihu Čech nesoustředí na určitý aspekt hry, ale na její celistvý obraz ve všech směrech.

"Jdeme po krůčkách, samozřejmě máme nějaký plán přípravy všech zón, ať je to obranná zóna, střední či útočné pásmo, přesilové hry, oslabení a vhazování. To jsou věci, které postupně trénujeme a snažíme se tomu řád," dodal.


Kalous také na závěr prozradil, kdo ve čtvrtek zůstane mimo sestavu. "Do branky půjde Kuba Málek. Hrát dnes nebudou kromě Filipa Pyrochty ještě Roman Červenka, David Tomášek a Ondřej Kovařčík," odhalil zkušený trenér.

Tým do utkání půjde v roli favorita. A aby toho nebylo málo, dopředu jej požene téměř vyprodaná českobudějovická aréna. "Já věřím, že pokud udrží atmosféru, která je tu známá, tedy bouřlivá pro domácí tým, požene to náš tým dopředu! Bude tu výborná atmosféra," usmál se na závěr.

Čtvrteční utkání proti Rakousku odvysílá v přímém přenosu Česká televize. První třetina včetně přestávky bude na ČT sport, zbytek zápasu na ČT2.

Předpokládaná sestava na čtvrteční utkání Česko vs Rakousko:

Málek (Frodl)

Mašín, Zábranský
Galvas, Zámorský
Sirota, Šustr
Ščotka, Gazda

Kovařčík M., Špaček, Flek
Lenc, Filippi, Kubík
Rychlovský, Černoch, Stránský
Kondelík, Kodýtek, Beránek

TÉMATA: A-tým A-tým Reprezentace (A-tým)