A-tým: Konečně nemám nulu, radoval se Michal Kovařčík. A Kondelík? Klidně by šel do brány!

Úsměvy od ucha k uchu byly po druhém utkání s Němci k vidění v útrobách KV Areny. Nebylo se čemu divit. Hráči se před téměř šesti tisícovkami diváků blýskli výhrou 4:2 a v přípravě na mistrovství světa zůstávají stoprocentní.

Byla to druhá třetina, která naplno patřila českému týmu, jenž za brankovou čáru soupeřova gólmana poslal rovnou tři puky. Jedním ze střelců byl obránce Andrej Šustr, který sice byl rád, nicméně pochválil celý tým.

"Jsme spokojeni, že jsme vyhráli oba zápasy. Přípravné duely nejsou jednoduché, ať už hrajete s kýmkoliv. I když jsme prohrávali, tak jsme se dokázali vzchopit a zápas poté i kontrolovat. Konkrétně u mého gólu odvedli kluci skvělou práci a výborně stínili," připomněl dobrou práci útočníků na brankovišti.

Jeho střela si tak mohla zaplachtit až do sítě. "Jsem rád, že jsem se do té střely opřel a že to skulinku našlo," usmál se.

Na dalším týdenní soustředění, které se tentokrát uskuteční v Českých Budějovicích, bude tým pokračovat ve stejném složení. Bek se zkušenostmi z NHL v tom vidí velkou výhodu. "Pamatuji si, že na posledním kempu přijížděly každý týden nové pětky. Teď doufám, že se tým udrží, to by nám mohlo velmi pomoct," domnívá se Šustr, který uplynulou sezonu odehrál shodou okolností v německé lize.

V to, že se v týmu udrží co nejdéle, doufá pochopitelně i Jáchym Kondelík, jedna z komet této extraligové sezony. V sobotu si připsal nejen první reprezentační start, ale rovnou také dvě asistence.

"Jsem rád, že můžu s těmahle klukama můžu přidat ještě týden. Každá týden je skvělý, když můžu trénovat po boku takových hráčů," tetelil se.


Zároveň dodal, že mu vyhovovala spolupráce s Petrem Kodýtkem a Jakubem Flekem. "Moc mi pomohli, byli skvělí," přikývnul s tím, že mu dvojice zkušených borců pomohla i s přeučením se na novou pozici. Zahrál si totiž na křídle. "Hrál jsem to snad poprvé v životě, ale podřídím se. I kdybych měl jít do brány."

"Výhra je super, dvě asistence jsou o to sladší."

Poslední gól českého výběru vstřelil Michal Kovařčík, který na zásah v reprezentačním dresu čekal devatenáct zápasů. "Asi úleva, ale abych řekl pravdu, tak mě to nijak nesvazovalo. Já se spíše považuji za toho, kdo ty šance vytváří. Spíš přemýšlím nad tím, že nemám více nahrávek, ale samozřejmě úleva tam je, už mi nikdo nemůže říkat, že tam mám nulu," byl rád.

Kromě dvou výher a prvního gólu si tak z Varů odváží i cenný suvenýr. "Kustodi už puk schovali, už ho mám u sebe a půjde na poličku," usmál se.



TÉMATA: A-tým TOP obsah A-tým