A-tým: Občas jsem si zpíval jalovec, smál se Frodl. Rulík chválil tempo zápasu

Široké úsměvy byly vidět po zápase na rtech českého týmu. První zápas v přípravě, první výhra, navíc čisté konto. To vše před naplněnou arénou. "Občas jsem se cítil jako fanoušek," vtipkoval po utkání brankář Dominik Frodl. Spokojený byl jak trenér Radim Rulík, tak střelec hattricku David Tomášek.

Nervozita byla, přiznal Frodl. Pak si užil snový den 

Zážitek na celý život bude mít ze čtvrtka Dominik Frodl. První kompletní zápas za A-tým reprezentace, na své domácí klubové půdě, výhra, dvacet zákroků, čisté konto. Prostě dokonalý den.

"Věděl jsem, že když se nic nestane, tak to odchytám celé. Nedovedl jsem si představit, že budu mít nulu, ale skvělý výkon od nás," smekl i před spoluhráči. Ale zase tak pohodové to nebylo: "Lhal bych, kdybych řekl, že jsem nebyl nervózní. Já jsem na tenhle zápas čekal velmi dlouho. V zápase to opadlo, pak už jsem si to užíval a byl jsem v bráně moc rád."

Vychytal nulu, ale také pomohl ke gólu! Konkrétně k tomu druhému, kdy si pohotově všiml špatného střídání německého týmu a radil svým spoluhráčům. "Jsem gólman, tak to všechno vidím, celé hřiště. Pomohl jsem, on to Červus teda podle mě viděl, ale pomohl jsem! A asistenci budu mít někde v hlavě napsanou," dodal s úsměvem.

Frodl sice zazářil dvaceti zákroky, ale po utkání si považoval hlavně svých spoluhráčů:

"Kvalitu máme velkou, potvrdili jsme to dobrým výkonem."

"Myslím si, že všichni kluci mají šanci jet na mistrovství světa, jinak by tady nebyli. Není to žádný béčkový tým! Mistrovství světa je v Česku svátek hokeje a my už se snažíme najet na nějaký styl, jak bychom se následně rádi prezentovali," popisoval ještě sedmadvacetiletý gólman.

Ten byl obecně po utkání ve výborném rozmaru. Přenesl si ho totiž z ledu! "Občas jsem si tam zpíval Vysoký jalovec," usmál se. "Dvakrát jsem se přistihl, že jsem v zápase byl víc jako fanoušek."

V repre to šlape, je rád Tomášek 

Všechny své svěřence pochválil trenér české reprezentace Radim Rulík, který tým dovedl k úspěšnému vstupu do přípravy. "Skočit do zápasu po takové dlouhé době není vůbec jednoduché. Myslím si, že jsme si výhru zasloužili, protože Němci měli jen 13 střel, hráli jsme zodpovědně dozadu," potěšilo trenéra národního výběru.

V zápase byla spousta nepřesností a nedorazů, s tím ale trenérský štáb počítal. Příprava je na svém začátku a důležité je se sehrát. Co ale Rulíka potěšilo, bylo tempo utkání. A to i přes to, že většina hráčů české sestavy byla týdny bez zápasu.

"Pro některé hráče to vůbec nebylo jednoduché. Třeba Roman Červenka nehrál více než měsíc. Kluků v takové situaci bylo víc, podobně to možná měli Němci. Podle mě jsme se s tím vypořádali a postupně se zlepšovali," těšilo trenéra. Ten také pochválil soupeře. Vysoké tempo zápasu totiž bylo i díky německému výkonu. "Bylo to dané i díky soupeři, protože ten nepřijel se žádným slabým týmem, na ledě to bylo svižné a my jsme byli rádi za takový zápas, protože ten nás může dostat do rytmu," přitakal.


Kapitolou samu pro sebe byl výkon Davida Tomáška, elitního střelce reprezentace v této sezoně. Čtvrteční výsledek jde díky hattricku primárně za ním. "Ve Švédsku vyhrál krále střelců, kvalitu jednoznačně má. Když jsem Davidovi volal do Švédska týden po vyřazení, tak byl psychicky zlomený a poznamenaný. Promlouval jsem si s ním nejen o hokeji, ten rozhovor byl delší. Jsem strašně rád, že je v týmu," dodal Rulík.

Sám střelec zůstal skromný a nechtěl ze svého hattricku dělat velkou vědu. "Je to pěkný pocit, zvlášť když to pomůže k vítězství, ale jsem taky rád za Frodlíka, za jeho čisté konto," připomněl úspěch svého spoluhráče. "Samozřejmě jsem ale rád, že mi sezona v reprezentaci šlape."

TÉMATA: A-tým TOP obsah A-tým