Sky – KV 7. 11.

V Praze se konala schůze trenérů. Spolupráce mezi kolegy je důležitá, říká Rulík

Realizační tým národního týmu při tradičním setkání poskytl ostatním trenérům analýzu hry z vítězného mistrovství v Praze. V hotelu Stages Radim Rulík demonstroval svou taktiku na mnoha herních situacích. Také ostatním koučům radil, co změnit při tréninku a proběhla také debata ohledně zlepšení podmínek pro mládežnický hokej.

A o co vůbec šlo? Ve středu dopoledne se v útrobách hotelu Stages konala schůze s reprezentačními trenéry, přičemž pozvánku obdrželi hlavní trenéři U20, U17 a U15 z "extralig" - tedy z mužské, juniorské, dorostenecké i 9. tříd. 

Tématem bylo vyhodnocení letošních světových šampionátů seniorů a do 18 let a nastínění spolupráce klubových a reprezentačních trenérů v další sezoně.

Square - KV - 7. 11.

Hlavní trenér A-týmu Radim Rulík začal setkání s trenéry rozebráním seniorského mistrovství. Po obecném představením přišly na řadu videa ze hry s podrobným rozebráním. Rulík na různých herních situacích osvětlil, čím se jeho mužstvo stalo vítězným. Vysvětlil jeho přechody do útočného pásma, vytváření šancí, ale také i situace, na které si dát pozor v obraně.

"Sjelo se zde opravdu velká spousta trenérů, někteří mají na starost i deváté třídy. Dříve to bylo online, což byly dozvuky doby covidu. Nyní jsme už po únorových akcích mohli udělat první osobní mítink s trenéry. V osobním setkání jsme chtěli vysvětlit spoustu věcí, stalo se to i díky tomu, že u A-týmu budeme i nadále. Chceme na to navázat i během sezony, chceme s trenéry pracovat, aby dostali co nejvíce informací. Tento posun pro ně může být velice důležitý," vysvětluje Rulík.

Během prezentace nastaly i diskuse ohledně určitých situací. Radim Rulík s Patrikem Augustou, trenérem juniorské reprezentace, také připomněli ostatním trenérům důležitost práce s daty. Konkrétně tedy vytíženost konkrétních hráčů při monitorování jejich kondice na trénincích. Rulík se také podělil s různými cvičeními, které by mohly ostatním přinést inspiraci.

"Tahle práce mě baví. Vždy jsem byl jako trenér týmový, jsem takový i v realizačním týmu A mužstva. Nemám problém se podělit se zkušenostmi, které jsem za roky u hokeje nasbíral a ze kterých nyní těžím. Nemám problém se o nich bavit a sdílet je s ostatními. Nebylo tady úplně běžné, že by trenér áčka nic neschovával, prezentoval jsem tu veškeré principy z mistrovství. Myslím si, že to je cesta, jak se více spojit a zlepšovat svou práci," dodává hlavní trenér národního týmu.

Se zkušenostmi z mistrovství se podělil také David Čermák, trenér kategorie U18. Ten se podle jeho slov snažil držet podobné taktiky jako dospělé mužstvo, jeho svěřenci se však do bojů o medaile nedostali. I Čermák rozebral jednotlivé zápasy, přičemž jeho mužstvu dle něj chyběla týmová hra, na čemž chce do dalších let pracovat. V následné diskusi padly některé návrhy na zlepšení podmínek mládežnického hokeje, jednalo se hlavně o tréninky při školní docházce.

TÉMATA: TOP obsah Trenér

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Sky - 50% sleva - dresy

Související články

image nejnovější

U16: Nejmladší reprezentaci čeká čtveřice přípravných duelů

celý článek
image nejnovější

U18: Český výběr čeká domácí turnaj na jihu Čech

celý článek
image nejnovější

ELD: Snový podzim. Každý chce být první, kdo nás porazí, ví Sedláček

celý článek
image nejnovější

2. liga: Havířov vládne Východu, na Západě se o čelo strhl velký boj

celý článek
image nejnovější

Třináct let v repre? Domácí MS je třešnička, těší se Tejralová

celý článek
image nejnovější

9. třída: Hlavnímu městu vládne Slavia, na Moravě se zvedá Vsetín

celý článek
image nejnovější

Ženy U18: Reprezentace vyrazí na turnaj do Švédska

celý článek
image nejnovější

Nadšení cítíme na každém kroku, těší Šindlera ohledně MS žen

celý článek
image nejnovější

Prodej vstupenek na mistrovství světa žen se spustí v listopadu. Fanoušci vyberou i jméno hrdinky

celý článek
image nejnovější

Hitparáda týdne: Tábor jako na houpačce a třinecká dominance

celý článek
image nejnovější

U20: Augustův tým zamíří do Finska, v nominaci jsou i tři krajánci

celý článek
image nejnovější

ELJ: Po polovině základní části vedou Oceláři, tabulka je však hodně vyrovnaná

celý článek
image nejnovější

VTM: Na triumf stačily i čtyři góly, Jihočeši zaujali nájezdy

celý článek
image nejnovější

Taháky týdne: Velké souboje napříč celou republikou! Hrají se derby i zápasy o čelo

celý článek
image nejnovější

U17: Češi znají nominaci na World Hockey Challenge

celý článek