A-tým: Tréninky jsou teď klidnější, říká Sedlák. S nervozitou se popasujeme, ví Mrázek

Oba borci se k reprezentaci připojili teprve v uplynulém týdnu, každý z různých důvodů. Oba si nakonec vysloužili i finální nominaci a teď se zbytkem týmu vyhlíží páteční klání s Finy. Kvalitnější led či postoje ke kritice, nejen o tom se rozpovídali Lukáš Sedlák s Petrem Mrázkem.

Národní tým, už v jasném složení, má za sebou druhý tréninkový den před vypuknutím světového šampionátu. Nominovaným určitě spadl velký kámen ze srdce a nyní se mohou soustředit už jenom na páteční utkání. „Když nás bylo hodně, museli jsme se střídat. Teď jsou tréninky klidnější, což je pro přípravu ideální. Všechno má něco do sebe, každopádně se teď můžeme víc zaměřit na detaily,“ říká Lukáš Sedlák. 

S tím souvisí také kvalita ledové plochy. V parných dnech se totiž v Brně stávalo, že při zápasech, zejména v závěrečných minutách, už nebylo kluziště tak kvalitní. „Myslím si, že led je tu lepší než v Brně, ale uvidíme, jak to bude vypadat, až bude vyprodaná aréna. Zatím z toho mám dobrý pocit,“ vyjádřil se Petr Mrázek. 

V rámci Betano Hockey Games ještě Radim Rulík nechtěl poodkrýt karty, teď už ale hráči české reprezentace trénují ve formacích, které pravděpodobně uvidíme i v akci. Lukáš Sedlák byl přiřazen k Ondřeji Kašemu a Romanu Červenkovi. „Všichni víme, jací jsou to hráči. Zatím si to sedá, hodně se spolu bavíme. Doufám, že se nám bude dařit. S Ondrou jsem asi v životě nehrál, s Romanem loni na mistrovství asi jeden zápas, než jsem se zranil, ale taky jsme toho spolu moc neodehráli. Komunikace je důležitá, abychom věděli, kde kdo bude, a abychom si pomáhali.“


Očekávání jsou na borce samozřejmě ta nejvyšší, a to především proto, že se jedná o domácí turnaj. Od prvnotních chvil tedy půjde cítit napětí. Jak se hráči vyrovnávají s tlakem? „Každý chce vyhrávat. Pro nás bude důležitější projít si procesem turnaje. Nemyslet na finální výsledek, nestresovat se z něj, ať už z toho dobrého nebo špatného. Je třeba se soustředit na daný zápas, protože můžete za den vyhrát jenom jedno utkání a ne celý šampionát. Teď koukáme především na pátek,“ nastínil svůj pohled Lukáš Sedlák. 

„Žádnou nervozitu necítím. Tlak tu samozřejmě je, ale to už je na každém, jak se s tím popasuje. Na druhou stranu, když se poučíme z nepovedeného turnaje v Brně a budeme hrát jako na klubových úrovních, tak se vůbec nemusíme bát, že by se nám nedařilo,“ doplnil svého kolegu brankář Chicaga. 

Tlak si pak nepřipouští ani jeden. Respektive - všichni ví, že tam je, ale je fajn mu nepodléhat. A už vůbec ne sociálním sítím a diskuzím, čehož jsou si Sedlák i Mrázek vědomi.

„Jsem uzavřený ve své bublině. V tomhle módu jsem odjel celé play off a v Americe to bylo velmi podobné. Člověk se s tím musí naučit pracovat. Kritika je dobrá, ale musí být trošku konstruktivní nebo aspoň oprávněná. Nemůžete si k srdci brát to, co napíše člověk, který hokeji třeba ani tolik nerozumí. Aniž bych se chtěl někoho dotknout,“ vysvětlil finalista letošního ročníku extraligy. 

A jak obdobné věci sleduje brankář ostřílený zkušenostmi z NHL? „Já to více méně nesleduji, navíc mi není 20 let, abych se z té kritiky nějak hroutil. Těch názorů je tolik, jenom my v kabině víme, jak to bude. Nenecháme se tím vůbec rozrušit,“ dodal na závěr Mrázek. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Český hokej (@ceskyhokej.cz)

TÉMATA: A-tým