A-tým: Je to pořád jenom příprava, říkají Palát s Dostálem. Fanouškům patří velké díky

Čeští hráči mají za sebou nevydařenou generálku na mistrovství světa, když nešťastný týden zakončili prohrou se Švýcarskem 1:2. Hráči si však naplno uvědomují, že jde stále o přípravu a rozhodovat se bude až v závěru příštího týdne. „Musíme na našem výkonu pracovat, abychom byli lepší,“ předkládal řešení Palát.

Čeští hokejisté nastoupili do závěrečného klání s tím, že chtěli odčinit poslední dvě porážky, a zlepšit tak svým fanouškům víkend. To se bohužel nepodařilo a národní tým padl i proti Švýcarům. 

„Zápas to nebyl nejlepší, zase jsme inkasovali první. Nedařilo se nám využívat naše šance. Byli jsme bezzubí a musíme to zlepšit,“ řekl bezprostředně po duelu Ondřej Palát. „Nebylo to naše nejlepší utkání. Start byl hodně špatný. Pak přišly nějaké náznaky lehkých šancí a ve třetí třetině jsme se dostali i do tlaku, ale už to bylo trochu pozdě,“ doplnil ho vzápětí jediný střelec Jakub Krejčík. 

Je však nutné podotknout, že se zatím jedná pouze o přípravu a chleba se bude lámat až od příštího pátku. To si dobře uvědomují také členové kádru Radima Rulíka. „Je to pořád jenom příprava. Musíme na našem výkonu pracovat, abychom na mistrovství byli lepší,“ ujišťoval útočník New Jersey Devils, na kterého navázal Lukáš Dostál. „My to bereme jako přípravu, turnaj začíná až za pět dní. Samozřejmě, že chceme vyhrát každý duel, ale tentokrát to bohužel nevyšlo."

Ten navíc dostal ze všech nominovaných brankářů největší prostor, když nastoupil do prvního klání s Finy a následně také proti Švýcarům. „Jako brankář chcete vždycky chytat co nejvíc. Já jsem za tu šanci moc vděčný."

Brankář Annaheimu Ducks zde navíc uplatnil schopnost, kterou ho naučila dlouhá sezóna za mořem: rychle zapomínat. „Tu první prohru jsem hodil hned za hlavu. V NHL hrajete zápasy v rychlém sledu, takže se po jedné prohře nemůžu rozsypat.“

Už při střetnutí se Švédy si někteří hráči národního týmu stěžovali, že ke konci bylo v hale velké horko a led už nebyl v ideální kondici. Podobně tomu bylo i dnes. „Horko tu bylo, ale ty podmínky jsou pro každého stejné,“ podotknul Dostál. 

Fanouškům navíc hned v první třetině mohl udělat radost tvrdý hit Ondřeje Paláta, jenž poslal švýcarského hráče úplně mimo ledovou plochu. „Upřímně jsem ho chtěl jenom dohrát, odebrat mu puk. Dal jsem mu hit, aniž bych si všiml, že takhle vyletěl.“  Co by na takový střet řekl Radko Gudas? „Asi by trochu žárlil,“ vtipkoval rodák z Frýdku-Místku. 

A jak hráči ocenili diváckou podporu a kulisu? „Byli výborní. Já jakožto odchovanec Komety samozřejmě vím, že tady v Brně jsou skvělí fanoušci,“  pochvaloval si Dostál. „Během všech tří zápasů fandili naplno, za což jim patří velké díky,“ doplnil svého kolegu Jakub Krejčík. 

TÉMATA: A-tým