A-tým: Červenka s Tomáškem nabízí recept na góly: Musíme víc před bránu a víc si věřit

Hlavní problém českého týmu lze vidět hned při pohledu na skóre. Vrásky trenérům přidělává produktivita, jeden vstřelený gól za dva zápasy je prostě málo. „Dáváme do toho všechno,“ má ale čisté svědomí David Tomášek.

Nutno říct, že švédský výběr to Čechům vůbec neudělal lehké. S posilami z NHL a s dobrým defenzivním systémem se svěřenci trenéra Radima Rulíka jen těžko dostávali do kloudných šancí.

"Byl to bojovný zápas, hodně u mantinelů, něco jsme tam měli, ale Švédi opravdu dobře bránili," pokrčil rameny Roman Červenka.

Souhlasil i David Tomášek, nejlepší střelec národního týmu v této sezoně. "Moc nám nepomohli, nejvíc to otevřeli ve druhé třetině, tam jsme si zasloužili gól. Na konci jsme je taky dobře zmáčkli, ale nedaří se nám to prostřelit. Měli velké beky a celkově velkou kvalitu," poznamenal.

Do utkání se také propsalo několik faktorů. Jedním z nich byly posily Švédska z NHL, které ukázaly velkou kvalitu. "Nastoupili jsme skoro bez kluků NHL a byli jsme víc než vyrovnaným soupeřem, to je určitě fajn vidět, Švédi totiž přijeli s opravdu kvalitním týmem," dodal Tomášek.

Dalším problémem, který zmínilo hned několik českých hráčů, byl led. V horku se totiž rychleji opotřeboval a na nějakých akcích to bylo znát. "V hale je fakt horko, led je špatný, ale tyhle podmínky mají oba týmy. Neříkám to jako omluvu, ale zápas to prostě poznamená," komentoval to Červenka.

A tlak na ty, kteří bojují o místo? Možná podvědomě ano, nicméně ani jeden z dotazovaných si nemyslel, že by to mělo být hlavní příčinou problému.

"Všichni se snaží hrát nejlépe, jak to jde. Jestli je někdo svázanější tlakem, těžko říct. Všichni se snaží odevzdat maximum, podle mě to má spíše pozitivní efekt," přemítal Červenka.

Tak jak tak šlo o druhou prohru, tentokrát s nulou na kontě vstřelených branek. Hlavní útočné zbraně tak logicky přemýšlely, co vlastně zlepšit.

"Musíme puky dostávat na bránu, víc být před gólmanem. Vyloženější šance, tam je zase potřeba udržet si klid," vyjmenovával Červenka a Tomášek dodal, že trocha sebevědomí by se měla do zakončení také propsat. "Možná si trochu více věřit, zkusit na puku něco speciálního..."

Ani jeden však nechce, aby se spustila panika. Stále jde o přípravu a Tomášek zdůraznil, že prohry by tým neměly nijak ovlivnit.

"Nemyslím si, že by to na nás mělo nějak působit," zakroutil hlavou. "Tři přípravné turnaje byly super, padalo nám to tam, i příprava těsně před tímto turnajem byla povedená. Opravdu bych v tom nic víc neviděl."

TÉMATA: A-tým