Národní tým zveřejnil nominaci na Betano Hockey Games

Česká hokejová reprezentace zveřejnila nominaci na vrchol přípravy před domácím mistrovstvím světa. Trenér Radim Rulík s generálním manažerem Petrem Nedvědem odhalili jména 3 brankářů, 9 obránců a 20 útočníků, kteří se od 2. do 5. května 2024 představí fanouškům v Brně v rámci Betano Hockey Games. Turnajem v moravské metropoli bude tradičně zakončen seriál Euro Hockey Tour v letošní sezoně. Národní tým využije poslední prověrku elitních evropských týmů před květnovým světovým šampionátem k podpoře dobré věci, když v sobotu 4. května nastoupí do zápasu proti Švédsku v unikátních modrých dresech, které následně půjdou do dražby a její výtěžek poputuje na podporu dětí s poruchou autistického spektra.

Pro Betano Hockey Games posílí českou hokejovou reprezentaci 10 hráčů z NHL - brankáři Lukáš Dostál (Anaheim Ducks), Karel Vejmelka (Arizona Coyotes) a Petr Mrázek (Chicago Blackhawks), obránci Radko Gudas (Anaheim Ducks) s Janem Ruttou (San José Sharks) a útočníci Filip Zadina (San José Sharks), Ondřej Palát, Tomáš Nosek (oba New Jersey Devils), Dominik Kubalík (Ottawa Senators) a Radim Zohorna (Pittsburgh Penguins). V průběhu nejbližších dní ještě trenéři dodají, kdo doplní český reprezentační výběr z řad extraligových finalistů.

V přípravě národního týmu naopak nebudou pokračovat brankáři Dominik Frodl, Lukáš Klimeš a Jakub Málek, obránci Andrej Šustr, Filip Pyrochta, Jakub Galvas a Petr Zámorský, o jehož zranění informoval trenér Rulík už v průběhu minulého týdne, a útočníci Tomáš Filippi s Jakubem Rychlovským a Matyášem Kantnerem.

Česká hokejová reprezentace zahájí poslední část přípravy před domácím MS v úterý 30. dubna, kdy se v brněnské hale poprvé k týmu připojí čeští zástupci NHL. Svěřence trenéra Rulíka pak po dvou tréninkových dnech čeká první zápas Betano Hockey Games, kdy ve čtvrtek 2. 5. 2024 vyzvou od 18:00 Finsko. V sobotu čeká národní tým zápas se Švédskem a v neděli se Češi utkají se Švýcarskem. Po posledním zápase turnaje pak bude oznámena finální nominace na mistrovství světa, které v Praze a Ostravě odstartuje 10. května.

Fanoušci si v Brně na Betano Hockey Games budou moct užít ten nejlepší evropský hokej a uvidí na vlastní oči v akci hvězdy NHL. Reprezentace Česka, Švédska, Finska a Švýcarska totiž dorazí do moravské metropole už téměř s finálními soupiskami pro MS v Praze a Ostravě.

Titulárním partnerem turnaje je Betano. Prémiová značka v odvětví online sportovního sázení a iGamingu, která nabízí širokou škálu možností sázení a je předním hráčem v oboru v Evropě a Jižní Americe. "Již 30 let jsou České hokejové hry nedílnou součástí sportovní tradice této země. Nedokážu vyjádřit, jakou ctí je pro nás, že je jméno Betano spojeno s tímto turnajem. Na Betano Hockey Games se představí jedny z největších jmen světového hokeje a jedná se o důležitou prověrku před mistrovstvím světa. Jsme odhodláni i nadále podporovat českou sportovní komunitu a poskytovat fanouškům co nejpoutavější a nejzodpovědnější herní zážitky. Českému národnímu týmu přejeme hodně štěstí," říká Roman Maco, Country Manager společnosti Betano pro Českou republiku.

Turnaj v rámci seriálu Euro Hockey Tour se na českém území bude konat už po třiadvacáté. Domácí výběr se z prvenství radoval celkem osmkrát, což je historicky nejvíce ze všech účastníků. Pokud fanoušci chtějí vidět hráče NHL ze čtyř elitních evropských týmů na vlastní oči, vstupenky v síti Enigoo jsou stále k dispozici. V prodeji jsou vstupenky na samostatný čtvrteční zápas Česko vs Finsko a denní balíčky na sobotní a nedělní dvojzápas.

Národní tým na Betano Hockey Games pomůže dobré věci

Pro Betano Hockey Games přichystali zástupci Českého hokeje také dobročinnou akci. V sobotu totiž svěřenci trenéra Rulíka nastoupí do zápasu proti Švédsku ve speciálních modrých dresech, a to hned ze dvou důvodů. Půjde o symbolické vyjádření pocty hokejovým legendám z let 1947 a 1969 a zároveň dobročinnou pomoc autistickým dětem prostřednictvím neziskové společnosti Modrá pomáhá. V rámci Betano Hockey Games, které proběhnou od 2. do 5. května v Brně, se totiž bude konat dražba hraných a podepsaných modrých dresů a výtěžek půjde na pomoc právě dětem s poruchou autistického spektra v Jihomoravském kraji. "Jedná se o první podobnou akci, kdy chceme ou dobročinné aukce podpořit občany kraje, ve kterém se utkání koná. Rád bych, aby se tento způsob pomoci stal do budoucna pro český hokej pravidlem i v dalších regionech," říká prezident Českého hokeje Alois Hadamczik.

Finanční prostředky z aukce podepsaných modrých dresů bude využita na volnočasové aktivity, terapie, ale také sociálně aktivizační služby a rehabilitace osob trpících autismem, které chce zapsaný spolek Modrá pomáhá s finanční pomocí Nadačního fondu Kometa v rámci Jihomoravského kraje do budoucna ještě rozšířit. "Věřím, že nám výtěžek pomůže rozšířit naše služby a pomoci tak ještě vyššímu počtu osob s touto nepříjemnou diagnózou, která výrazně ovlivňuje život nejen jich samotných, ale také jejich rodin. Moc za tuto příležitost českému hokeji děkuji, " říká předsedkyně zapsaného spolku Modrá pomáhá Renata Zabranská.


Prezident Českého hokeje Hadamczik připomíná, že to nebude zdaleka poprvé, kdy se čeští hráči představí na ledě v modré variantě dresů. Poprvé v ní nastoupili na prvním poválečném mistrovství světa, které se konalo v roce 1947 na pražské Štvanici. A hned si také odnesli vůbec první titul mistrů světa. Mezi hráči byla tehdy taková jména jako Vladimír Zábrodský, Bohumil Modrý nebo Stanislav Konopásek. "Modré dresy oblékl národní tým i v roce 1969. Tehdy si naši hráči jako symbol odporu proti Sovětskému svazu přelepovali rudé hvězdy, které měli na dresech jako součást státního znaku. Riskovali v té době nejen svou kariéru, ale hrozily jim i mnohem horší postihy. To ale žádného z nich neodradilo," říká Alois Hadamczik. Byli to tehdy například Jaroslav Jiřík, Oldřich Machač, Václav Nedomanský nebo bratři Jaroslav a Jiří Holíkovi.

"Na tomto mistrovství jsme skončili třetí, pro diváky bylo ale největší odměnou, že jsme porazili "ruskou sbornou". Modré dresy jsou tedy jak připomínkou historického vítězství v roce 1947, tak nesmírné odvahy našich hráčů z roku 1969. Jsme moc rádi, že letos pomůžou také dobré věci," říká prezident Českého hokeje Alois Hadamczik a dodává, že československý národ tehdy naše hráče v modrých dresech zbožňoval, k čemuž se chce Český hokej podle jeho slov vrátit. "V rámci mezinárodních klání se často stává, že některé týmy - například Dánsko nebo Norsko - mají národní dresy ve stejných barvách, jako má tým český. K naší tradiční bílé a červené sadě by tak logicky a v návaznosti na naši vlajku přibyla ještě sada třetí, tedy modrá, kterou již v minulosti legendy českého hokeje oblékaly a slavily v ní úspěchy, na které chceme navázat," doplňuje prezident Českého hokeje.



Ceny vstupenek na čtvrteční zápas CZE - FIN

1. kategorie: 690 Kč

2. kategorie: 590 Kč

3. kategorie: 450 Kč (stání)

Vozíčkář: 450 Kč + doprovod zdarma

Ceny denních balíčků na sobotu (SUI - FIN + CZE - SWE) a neděli (SWE - FIN + CZE - SUI)

1. kategorie: 1150 Kč

2. kategorie: 950 Kč

3. kategorie: 650 Kč (stání)

Vozíčkář: 650 Kč + doprovod zdarma

Doplňující informace ke vstupnému:

-       Fanoušci mohou na utkání zakoupit maximálně 6 vstupenek/denních balíčků

-       Sektory na stání jsou sektory aktivního fandění českého národního týmu

-       Rezervace míst pro vozíčkáře a doprovod na tel: 461 049 232 nebo e-mailuinfo@enigoo.cz

-       Na víkendová utkání Betano Hockey Games se prodávají pouze balíčky, které opravňují majitele ke vstupu na oba zápasy daného dne. V sobotu se jedná o zápasy Švýcarsko vs Finsko a Česko vs Švédsko, v neděli se hrají zápasy Švédska s Finskem a Česka se Švýcarskem

-       Děti do 3 let zdarma, bez nároku na místo (na klín)

-       Vstupenky se prodávají v sítí Enigoo

-       Prosíme všechny fanoušky, aby přišli na utkání v dostatečném časovém předstihu kvůli nezbytným bezpečnostním prohlídkám před vstupy

Nominace národního týmu na Betano Hockey Games 2024:

Brankáři: Lukáš Dostál (Anaheim Ducks, NHL), Karel Vejmelka (Arizona Coyotes, NHL), Petr Mrázek (Chicago Blackhawks, NHL)

Obránci: Libor Zábranský (Porin Ässät, FIN), Jan Ščotka (HC KOMETA BRNO), Dominik Mašín (Ilves Tampere, FIN), Jakub Krejčík, Michal Kempný (oba HC Sparta Praha), David Špaček (Iowa Wild, AHL), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), Radko Gudas (Anaheim Ducks, NHL), Jan Rutta (San José Sharks, NHL).

Útočníci: Roman Červenka (SC Rapperswil-Jona Lakers, SUI), Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Michael Špaček (HC Ambrì-Piotta, SUI), David Tomášek (Färjestad BK, SWE), Petr Kodýtek (Ilves Tampere, FIN), Jakub Flek (HC KOMETA BRNO), Jáchym Kondelík (Motor České Budějovice), Radan Lenc (HV 71, SWE), Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík (oba Mikkelin Jukurit, FIN), Matěj Stránský (HC Davos, SUI), Filip Chlapík, Pavel Kousal (oba HC Sparta Praha), Ondřej Kaše (HC Litvínov), Jakub Vrána (Springfield Thunderbirds, AHL), Filip Zadina (San José Sharks, NHL), Ondřej Palát, Tomáš Nosek (oba New Jersey Devils, NHL), Dominik Kubalík (Ottawa Senators, NHL), Radim Zohorna (Pittsburgh Penguins, NHL).

Realizační tým:

Generální manažer: Nedvěd Petr
Asistent generálního manažera: Havlát Martin
Manažer: Hnilička Milan
Hlavní trenér: Rulík Radim
Asistent trenéra: Židlický Marek
Asistent trenéra: Kalous Jiří
Asistent trenéra: Plekanec Tomáš
Trenér brankářů: Pavelec Ondřej
Videotrenér: Zelenka Jakub
Videotechnik: Havel Denis
Fyzioterapeut: Sakaláš Radovan
Kondiční trenér: Hamršmíd Michal
Doktor: Vyskočil Tomáš
Kustod: Šmíd Zdeněk
Kustod: Šulan Petr
Kustod: Havel Adam
Kustod: Kopecký Oldřich
Média manažer: Kalát Ondřej (kontaktní email: kalat@czehockey.cz, telefon: 601 589 161)

Rozpis Betano Hockey Games v Brně:

Čtvrtek 2. května 2024

18:00 Česko - Finsko

Sobota 4. května 2024

12:00 Švýcarsko - Finsko

16:00 Česko - Švédsko

Neděle 5. května 2024

12:00 Švédsko - Finsko

16:00 Česko - Švýcarsko

TÉMATA: A-tým