A-tým: Český tým opět slaví! V Bratislavě vyhrál 4:1

Český tým slaví další vítězství v přípravě! V Bratislavě byl sice proti domácímu týmu stav po dvou třetinách 1:1, nicméně ve třetí periodě se Češi prosadili hned třikrát. Dvě branky zapsal Petr Kodýtek, premiérovou trefu slavil David Špaček a vítězství do prázdné brány uzavřel Roman Červenka.

Špačkův první zářez

I díky pozměněným sestavám a skvělé atmosféře nebylo vůbec znát, že by oba týmy měly v nohách páteční celý zápas. Utkání začalo velmi aktivně, oba týmy rychle napadaly, z čehož vzniklo hned několik nadějně rozvíjejících se příležitostí na obě strany, nicméně obránci povětšinou stihli včas reagovat, případě zasáhli gólmani, zvlášť Jakub Málek si připsal několik dobrých zákroků.

Zhruba v polovině třetiny se jinak velmi pozorní slovenští hokejisté uchýlili k chybě. Ondřej Kaše se u červené čáry perfektně rozhlédl a viděl na druhé straně volného Davida Špačka, jenž zachoval chladnou hlavu a díky přesné střele ke vzdálenější tyči mohl slavit první reprezentační branku.

Slováci se snažili vyrovnat, nicméně spousta jejich přihrávek přes osu jen prošla bez povšimnutí. Svou převahu naopak utvrdili Češi, kteří dostali výhodu přesilové hry. Šance Michaela Špačka či Davida Tomáška však zůstaly nevyužity. A jelikož se těsně před koncem Slováci ze skrumáže před Málkem neprosadili, šlo se do kabin za stavu 1:0 ve prospěch party kapitána Romana Červenky.

Slováci trestali nedisciplinovanost

První minuty druhé třetiny patřily jednoznačně českému týmu, který se dlouho usadil v pásmu soupeře, kde si pečlivou kombinací a změnami místa tvořil místa ke střelbě, slovenský brankář Škorvánek byl ale pozorný.

Na slovenském týmu byla vidět velká snaha, nicméně gólman Málek předvedl několik dobrých zákroků, český tým navíc soupeřům u mantinelů, kde se hra často odehrávala, nic nedaroval.

V polovině třetiny dostal český výběr šanci přesilové hry. Snažil se sice tvořit prostor pro střelbu, nicméně ani jeden pokus se neujal. Hned po přesilovce se však Češi naplno usadili v pásmu domácího týmu, který vůbec nepouštěli ze třetiny.

Dlouho to vypadalo, že si svěřenci Radima Rulíka vzali včerejší slova o disciplíně k srdci. Těsně před koncem třetiny ale přišla trojice vyloučení. Přesilovkou pět na tři Slováci nepohrdli a Lukáš Cingel se trefil neomylně nad rameno Málka.

Dvakrát Kodýtek, další výhra!

Začátek třetí třetiny více chutnal Slovákům, ti totiž dohrávali svou přesilovku, díky čemuž dostali převahu na svou stranu, za Málkem navíc jednou zazvonila tyč.

Hra se poté přelévala ze strany na stranu. Na pobyty Česka ve slovenském pásmu reagovali domácí rychlými výpady, nicméně ani jednomu z týmů se nedařilo proměnit snahu v gólovou radost.

Po rychlém výpadu se to povedlo až českému týmu. Byl to Petr Kodýtek, kdo zakončil rychlou souhru v útočném pásmu. České momentum pak podpořil nejen skvělý zákrok Málka, jenž se stihnul přesunou ze strany na stranu, ale také početní výhoda. Českému týmu po celý zápas vycházely, kombinace byly rychlé a měly nápad, ale bez gólové tečky.

To ale platilo jen do 53. minuty, kdy sice Jakub Rychlovský minul po vynikající kombinaci odkrytou bránu, dorážku od tyčky ale zvládl Kodýtek, jenž slavil podruhé.

Slováci se logicky snažili dostat do závěrečného tlaku, nicméně Češi zodpovědně bránili střední pásmo a domácí se jen těžko dostávali na dostřel k Málkovi.

Už tři minuty před koncem Slováci odvolali gólmana, početní převaha byla dvě minuty před koncem třetiny navíc podpořena vyloučením Dominika Mašína. Do žádného souvislého tlaku se ale domácí díky velké aktivitě Čechů nedostali. Stejně jako v pátek, i tentokrát slavili branku Češi, svůj únik dokázal do prázdné brány zakončit Roman Červenka, český tým tak v Bratislavě zvítězil 4:1.

Slovensko - ČESKO 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 40. Cingel (Lantoši) - 12. D. Špaček (O. Kaše, Vrána), 48. Kodýtek (Kovařčík O.), 54. Kodýtek (Rychlovský, Kousal), 60. Červenka (Špaček M.)

Slovensko:  Škorvánek (Tomek) - Bučko, Ivan (A), Grman, Bačik, Gachulinec, Golian, Brincko, Petrovický - Lantoši, Cingel, Baláž - Cehlárik (A), Sukel' (C), Kudrna - Faško-Rudáš, Tamáši, Okuliar - Kašlík, Petrovský, Baláž - Kollár

Česko:  Málek (Frodl) - Krejčík, Pyrochta (A), D. Špaček, Mašín, Zábranský, Galvas - Chlapík, M. Špaček, Červenka (C) - O. Kaše, Tomášek (A), Vrána - Kousal, Kodýtek, O. Kovařčík - Kantner, Kondelík, Rychlovský

TÉMATA: A-tým