A-tým: Skvělá práce nováčků! Nervozita tam byla, přiznal Kaše

Národní tým si v pátek po třígólové první třetině pohlídal zbytek zápasu a dokázal v Trenčíně zvítězit. Po dlouhé reprezentační odmlce se připomněl gólem Jakub Vrána. Premiéru v národním dresu si zapsal jak obránce David Špaček, tak útočník Ondřej Kaše.

Byl to Jakub Vrána, kdo gólem odšpuntoval konto českého týmu i parádní první třetinu, kterou Češi ovládli 3:0. "Naše lajna si vytvářela dost šancí, byli jsme rychlí na puku. Samozřejmě tam byly nějaké věci, které je potřeba ještě doladit. Byl to náš první zápas pospolu, ale myslím si, že jsme to odehráli dobře," hodnotil Vrána výkon své formace, ve které s ním hrál Filip Chlapík a David Tomášek.

Nicméně těžké utkání to bylo až do konce, i když se to po první periodě nemuselo zdát. 

"Bylo vidět, že jsou tady doma. Měli chuť. Mají šikovné hráče, kteří se umí prosadit, což potvrdili. Byl to zápas do poslední minuty," přikývnul Vrána. Ten se připojil na kemp po příletu z AHL, avšak posun času či nové rozměry ledu už nepociťoval: "Všechno bylo v pohodě, cítím se dobře. Zatím nepociťuji nic, co by mě mohlo nějak omezit."

Z USA nepřiletěl pouze Vrána, z AHL na poslední chvíli dorazil i mladý obránce David Špaček, pro kterého byl zápas se Slovenskem premiérou v reprezentačním dresu. "Bylo to dobré, možná jsem byl lehce nervózní, ale pak mě to přešlo," usmál se.

I on v první třetině přispěl svým dílem k vedení 3:0. Na druhý gól skvěle nahrál Jakubu Flekovi, nicméně také byl u toho, když se domácí začali dostávat do zápasu. "Udržet tempo hry po třígólové první třetině není nic lehkého. Říkali jsme si, abychom hráli stále stejně a nekomplikovali si to. Chtěli jsme hrát stále dopředu, snažili jsme se o tom," komentoval Špaček plány před druhou třetinou.

Ty byly značně narušeny nedisciplinovaností českého týmu, čehož si byl Špaček vědom. "Určitě bychom si měli hlídat hokejky, abychom nedělali zbytečné fauly. Oslabení jsme ale zvládli dobře, do příště se toho musíme vyvarovat," ví dobře.

Přes dvě stě startů v NHL, k tomu z osobního hlediska parádní sezona v Litvínově. Ondřej Kaše si však až v pátek poprvé zahrál za reprezentaci. Většinou totiž musel odmítnout skrze své zdraví. 

"Byl jsem docela hodně nervózní, myslím si, že se to i trošku na tom výkonu podepsalo," přiznal. "První zápas v reprezentaci, ten se nehraje každý den." 


TÉMATA: A-tým