A-tým: Výhra nad Slováky? Dobrý výsledek nad dobrým soupeřem, hlásí Rulík

Reprezentace vyhrála první ze dvou přípravných duelů na Slovensku. V Trenčíně dotáhli po dobrém startu svěřenci Radima Rulíka zápas do vítězného konce. "Je to dobrý výsledek proti dobrému soupeři," byl po zápase spokojený.

Výsledek dobrý, první třetina skvělá, co ten zbytek?

"Hodně vyloučených, druhá třetina se zbytečně rozkouskovala. Stále jsme hráli v oslabení. Hráči, kteří oslabení nehrají, z tempa vypadli. To bylo vidět. Třetí třetina už byla opět lepší. Celkově jsme je jednoznačně přestříleli, samozřejmě do něčeho jsme je pustili, nebylo toho zase tolik. Bylo dobré, že to nezabalili a šli po nás. Byli hodně aktivní a agresivní. Navodili nám situace, které přesně potřebujeme. Dobrý výsledek nad dobrým soupeřem."

Změní se sestava do zítřejší utkání?

"Změní se. Ti hráči, kteří dnes nehráli, budou hrát. Někteří odehrají i druhé utkání. Bude to dané zdravotním stavem hráčů po dnešním zápasu. Všechno je připravené, pokud budou všichni zdraví. Dopoledne se hráči sestavu dozví."

Jaký máte první dojem z Davida Špačka a Jakuba Vrány?

"David odehrál velmi dobré utkání. Hrál velice sebevědomě. Jakub se dostal do výborné šance hned v první třetině a proměnil ji, což každému pomůže. První zápas po dlouhé době a po příletu, není ještě aklimatizovaný, není to pro hráče jednoduché. Pro Davida Špačka to samé. Oba dva to zvládli velice slušně."

Museli jste si dát pozor na rozměry kluziště?

"Na mistrovství světa bude také krátké střední pásmo. Musíme si na to co nejdříve zvyknout. Stálé hrajeme na jiných rozměrech. Až v Praze budeme na rozměru, který bude na mistrovství."

Třetí třetinu jste odehráli už jen s jedním vyloučením, apeloval jste na hráče, aby si na to dávali pozor?

"Bavili jsme se o tom po druhé třetině, že to musíme zastavit a hrát pět na pět."

Hned tři lajny dokázaly v dnešním utkání skórovat, je to dobrá odezva ke složení formací?

"Nevím jestli odezva, ale myslím si, že přesně tak to musí být, aby to fungovalo."

TÉMATA: A-tým