Ženy: Boj o medaile na třetím MS v řadě? Bude nás to motivovat, mají jasno Češky

Dlouhá bitva o bronz nabídla sedmdesát minut hokeje na obě strany. Po základní hrací době platil stav 2:2, po němž si Češky s Finkami střihly ještě prodloužení, ale vše rozsekly až nájezdy, v nichž byly o jednu trefu úspěšnější hráčky Suomi.

"Byl to opět skvělý zápas. Víme, že s Finskem to je vždycky nahoru, dolů, přesně tak to i bylo. Měly jsme pomalejší start, ale s průběhem času jsme se dostaly do tempa. Když to dotáhnete až do prodloužení a do nájezdů, víte, že jste na správném místě. Měly jsme několik šancí na rozhodnutí, ale nakonec to zvládlo Finsko. Jsem pyšná za naši snahu," svěřila se trenérka Carla MacLeodová bezprostředně po utkání.

Už od samého startu zápasu předváděly oba týmy dramatickou podívanou. "Byly tam šance na obě strany, musím pochválit Kakinu (Kláru Peslarovou), že chytala fakt výborně a podržela nás. Jsem ráda, že jsme to vyrovnaly, a nakonec dotáhly až do prodloužení a na nájezdy," chválila Klára Hymlárová.

Ve druhé třetině sice seveřanky odskočily do vedení, jenže v posledním dějství vyrovnala po šikovné teči Denisa Křížová. "Říkaly jsme si, že chceme hlavně hodně střílet, dávat všechny puky na bránu. Jejich gólmanka neviděla, ani nevím kdo střílel, hned jsem se snažila jít do brány a naštěstí mě trefil puk," popisovala celou situaci sama střelkyně.


Po šedesáti minutách platil stav 2:2, a proto se pokračovalo desetiminutovým prodloužením tři na tři. "Skvělé brankářky na obou stranách. Měly jsme v prodloužení několik šancí na to, abychom rozhodly, ale někdy se puk odrazí vašim směrem a někdy ne. Tentokrát se neodrážely podle nás," mrzelo Carlu MacLeodovou.

V samostatných nájezdech se Češky rvaly až do poslední série, ale nakonec jim vytoužený bronz unikl o jeden zásah. "Bylo to hodně vyrovnané, bohužel na nájezdy to je vždycky padesát na padesát, komu se zrovna podaří," ví Tereza Vanišová.

''Bylo fajn vidět, že jsme měly i nějaké fanoušky tady v Americe. Škoda, že jsme jim nemohly dopřát výhru.''

Za českou střídačkou byli přitom slyšet i čeští fanoušci, kteří si duel o bronz nenechali ujít. "Bylo to fajn vidět, že jsme měly i nějaké fanoušky tady v Americe. Je to určitě fajn, škoda, že jsme jim nemohly dopřát výhru," mrzelo Vanišovou.

Podpory si vážila i Klára Hymlárová: "Určitě, šli slyšet. Moc jim děkujeme, že tady přijeli a podpořili nás, bylo jich tu docela hodně, což mě překvapilo."

A co čeká národní tým bezprostředně po konci šampionátu? "Necháme to trošku uležet. Očekává se od nás, že budeme vyhrávat medaile, a to je skvělé, je to pro nás novinka. Jsem s týmem na třetím světovém šampionátu a na všech třech jsme bojovaly o medaile. Z tohoto mistrovství světa se musíme něco naučit, bude nás to motivovat. Když nevyhrajete zápasy, které chcete, stane se to vašim motorem, díky němuž se dostanete ještě dál," má jasno Carla MacLeodová.

''Když nevyhrajete zápasy, které chcete, stane se to vašim motorem, díky němuž se dostanete ještě dál.''

"Pro mě osobně to bylo asi nejtěžší mistrovství, jak psychicky, tak fyzicky, ale věřím, že postupem času na to budu vzpomínat v dobrém a budeme se společně zase soustředit na další a další turnaj," přidala se kapitánka Aneta Tejralová.

Jako poslední však shrnula práci celého týmu hlavní trenérka Carla MacLeodová: "Jsem ta nejšťastnější trenérka na světě. Tahle skupinka neustále pracuje. Pracovaly jsme tvrdě a znovu jsme na ledě nechaly všechno. Po semifinále jsme se vracely hodně pozdě, znovu jsme pak cestovaly zpátky a to stejné nás čekalo v tomhle odpoledni. Nemůžu být na hráčky více pyšná. Ve světě to tak funguje, někdy vyhrajete, někdy prohrajete. Jako realizační tým jsme na hráčky velmi pyšní a děkujeme jim za předvedené výkony."

Celý ohlasy kapitánky Anety TEJRALOVÉ:

TÉMATA: Ženy Reprezentace (Ženy)