Ženy: Hraje se o medaile, takže se budeme rvát, velí Češky před soubojem o bronz s Finskem

Semifinále s Kanadou ovládly zámořské hokejistky poměrem 4:0, a tak si lvice potřetí v řadě zahrají na mistrovství světa o bronz. V závěrečném duelu šampionátu vyzvou Finsko, které padlo s domácími Spojenými státy rozdílem pěti tref.

I když Češky v semifinále se silnou Kanadou padly, trenérka Carla MacLeodová byla s výkonem svých svěřenkyň spokojená: "Skvělý zápas. Jsem tak pyšná na tým! Snažily jsme se nastoupit podle svého, hrát náš styl hry. Řekla bych, že jsme neztrácely, naopak jsme tvrdě pracovaly po celý zápas. Myslím, že to byl jeden z nejsilnějších výkonů v posledních utkáních, takže jsem na hráčky pyšná."

"Pro nás všechny to byl těžký zápas jako vždycky. Tyhle zápasy jsou kvalitní, těžké, rychlé, je to silové, ale určitě jsme se z toho ponaučily a do příště to bude ještě lepší," přidala se útočnice Noemi Neubauerová.


Kanaďanky se ujaly vedení dvěma góly v první třetině, kdy efektivně využívaly možností v přečíslení, v prostřední periodě navíc přidaly další trefu. "Já si myslím, že my jsme odolávaly dlouho. Když jsme si vytvořily momentum, tak došlo k tomu, že tam bylo nějaké přerušení hry. Kdežto ony toho dokázaly využít," popisovala efektivitu soupeřek obránkyně Karolína Kosinová.

Ani s tříbrankovým mankem se lvice rozhodně nevzdávaly a nastupovaly do poslední dvacetiminutovky odhodlaně. "Zaznělo, že musíme bojovat a nedělat jim to jednoduché, že pro ně nejsme příjemný soupeř a že máme pokračovat v té hře, co jsme nastavily, a hlavně to nevzdávat," prozradila dění v kabině Kosinová.

''Severoamerické týmy vždycky hrají hodně fyzicky, ale stejně tak i Češky. Začínáme frustrovat soupeře právě naší tvrdou hrou, tím se začínáme pyšnit.''

Vývoj duelu sice Češky už nezvrátily na svou stranu, fyzickým hokejem se spoustou soubojů ale bavily fanoušky. "Severoamerické týmy vždycky hrají hodně fyzicky, ale stejně tak i Češky. Začínáme frustrovat soupeře právě naší tvrdou hrou, tím se začínáme pyšnit. Jsem ráda za to, jak tvrdě jsme hrály a jak jsme bojovaly," líbilo se Carle MacLeodové.

V samotném závěru došlo i k potyčce, po níž sudí vylučovala na obou stranách. "Tam vlastně Poulinová vjela do Kakiny (Kláry Peslarové) a to určitě ne. To u nás nebude takhle platit ta hra, takže jsem do ní šla," popisovala celou situaci Noemi Neubauerová.


Lvice tak potřetí v řadě čeká utkání o bronz, kde tentokrát vyzvou bojovné Finky. "Bude to skvělý zápas. Známe je, už jsme se v sezoně potkaly několikrát. Bude to nahoru, dolů, vždy je zábava s nimi hrát. Nic jim nedarujeme, oba týmy si budou muset vybojovat své šance," má jasno hlavní trenérka.

Natěšené jsou i hráčky. "Myslím si, že všichni v kabině mají velkou motivaci vyhrát bronzovou medaili. Budeme se snažit zahrát nejlepší výkon, abychom tu medaili urvaly," netajila se Karolína Kosinová, k níž se přidala i Neubauerová: "Jsou to všechno těžké zápasy, hraje se o medaile, takže se budeme rvát, ony se budou rvát. Čekáme, že na nás přijdou v nejlepší ě a my na ně taky přijdeme v nejlepší formě."

Času však už nezbývá mnoho, start semifinále Češek a začátek duelu o bronz dělí pouhých osmnáct hodin. "Musíme zregenerovat, teď to bude hodně rychlé. Je potřeba odpočinout, dostat do holek nějaké jídlo a pořádně se vyspat. Je dobré, že jsme hokejisti, těšíme se na to, až si zase zahrajeme. Vstaneme a jdeme na utkání," dodala Carla MacLeodová nakonec.

TÉMATA: Ženy Reprezentace (Ženy)