11.01.2022 | Tisková zpráva

Výkonný výbor schválil memorandum o spolupráci s asociací klubů II. ligy

Výkonný výbor Českého hokeje schválil memorandum o spolupráci s Asociací druholigových klubů ledního hokeje (ADK LH). Na základě memoranda získala ADK LH jako nově vzniklý subjekt právo předkládat návrhy týkající se herního modelu, licenčního řádu a technických norem soutěže.

Český hokej a ADK LH se v něm dohodly i na pravidlech upravujících spolupráci v oblasti marketingu a vysílacích práv.

Výkonný výbor Českého hokeje schválil rovněž Licenční řád soutěže II. liga ČR, připravený ve spolupráci s ADK LH a platný od sezóny 2022/23, který upravuje sportovní, ekonomické a provozní podmínky účasti v soutěži. Stanoví mimo jiné podmínku bezdlužnosti klubu vůči hokejovým subjektům, nároky na zázemí zimního stadiónu (kapacita 500 míst, vybavení kabin pro hostující tým, rozhodčí a ošetřovny) nebo pravidla licenčního řízení.

Asociace druholigových klubů ledního hokeje vznikla v srpnu 2021 s cílem podílet se na správě záležitostí týkajících se II. ligy ČR, spolupracoval na dalším rozvoji soutěže a zastupovat ji navenek v legislativní, sportovně-technické a mediální oblasti. II. liga ČR je třetí nejvyšší soutěží v České republice a jejím řídícím orgánem je ČSLH. Ze soutěže se postupuje do Chance ligy, nižším výkonnostním článkem jsou krajské soutěže, řízené krajskými výkonnými výbory ČSLH.