10.03.2020 | Tisková zpráva

Výkonný výbor ČSLH projedná návrh na přerušení extraligy do 29. března

Vzhledem k vývoji epidemiologické situace a mimořádnému opatření ministerstva zdravotnictví, týkajícímu se hromadných veřejných akcí, dnes proběhla schůzka vedení Českého hokeje, vedení soutěže a extraligových klubů.

Z jednání vyplynulo, že kluby jsou v současnosti konfrontovaný se situací, kdy pořádání extraligových zápasů není možné, aniž by byla porušena pravidla, vyhlášená na ochranu veřejného zdraví, stejně jako technické a bezpečnostní předpisy pro provoz některých arén.

Kluby se proto rozhodly, že výkonnému výboru ČSLH jako řídícímu orgánu soutěže navrhnou, aby byla extraliga přerušena do 29. března 2020. Pokud by došlo v omezení hromadných veřejných akcí ke změnám, které by pořádání zápasů na zimních stadiónech dovolovaly, soutěž by pokračovala 30. března 2020 třetími, rozhodujícími zápasy předkola, zkráceného na dvě vítězná utkání, a od 1. dubna 2020 play off, hraným na tři vítězná utkání.

Kluby vyjádřily na schůzce lítost, že k přerušení soutěže dochází před zahájením rozhodujících bojů, shodly se ovšem na tom, že zájem na ochraně veřejného zdraví a respektování povinností, vyplývajících z opatření vlády, má přednost. Na schůzce rovněž zaznělo, že k dnešnímu dni není známo, že by některý z klubů nejvyšší soutěže podléhal karanténním opatřením.

Návrh: Termínová listina TELH 2019/2020 vzhledem k mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví