07.05.2019 | Tisková zpráva

Výkonný výbor Českého hokeje schválil herní model Chance ligy

Výkonný výbor Českého hokeje schválil herní model druhé nejvyšší soutěže v sezóně 2019/20.

Šestnáct účastníků Chance ligy se v první části soutěže utká dvoukolově, systémem každý s každým. Po odehrání třiceti kol se ve druhé části soutěže utkají mužstva, umístěná na prvním až osmém místě, čtyřkolově o přímý postup do play off, zatímco mužstva, umístěná po první části soutěže na devátém až šestnáctém místě, rovněž čtyřkolově o postup do předkola play off. V základní části Chance ligy, která skončí 7. března 2020, tak sehraje každý z účastníků druhé nejvyšší soutěže celkem 58 utkání.

V předkole play off se utkají mužstva, umístěná po základní části na sedmém až desátém místě, vyřazovacím způsobem na tři vítězná utkání. Čtvrtfinále, kterého se zúčastní šest nejlepších mužstev základní části spolu se dvěma postupujícími z předkola, se bude hrát stejně jako semifinále a finále na čtyři vítězné zápasy. Poslední, případné sedmé utkání finále play off je naplánováno na 29. dubna 2020. Vítěz si vybojuje přímý postup do nejvyšší soutěže, Tipsport extraligy.

Na základě rozhodnutí, schváleného v březnu 2017 s perspektivou juniorského mistrovství světa v České republice a přijatého s platností pro tři následující ročníky, bude druhá nejvyšší soutěž v sezóně 2019/20 ještě nesestupová.

Pro srovnání: v sezóně 2018/19 sehrál každý z účastníků Chance ligy v základní části 56 utkání a pro celky, které se neprobojovaly do play off, soutěž skončila 26. února 2019. Play off končilo semifinálem, jehož rozhodující, sedmé zápasy byly naplánovány na 26. března 2019.