04.09.2019 | Tisková zpráva

Vyjádření ČSLH k rozhodnutí samosoudkyně JUDr. Milady Mašinové

Český svaz ledního hokeje obdržel dne 4. září 2019 v 18:04 hodin rozhodnutí Městského soudu v Praze, učiněné samosoudkyní JUDr. Miladou Mašinovou o návrhu na předběžné opatření ve sporu mezi kluby HC AZ Havířov 2010, HC ZUBR Přerov, Valašský hokejový klub a ČSLH.

Český svaz ledního hokeje s rozhodnutím, které mu bylo doručeno den před zahájením soutěže, aniž by mu byla poskytnuta jakákoli možnost se k věci vyjádřit, nesouhlasí a v zákonné lhůtě proti němu podá odvolání.

Český svaz ledního hokeje na druhé straně usnesení soudu respektuje a v souladu s ním přijal rozhodnutí o odložení termínu prvního a následujících kol soutěže Juniorská liga Akademií.

V zájmu mládežnických reprezentací České republiky, které jsou z převážné většiny složeny právě z účastníků této soutěže a v zájmu výchovy mladých hokejistů včetně jejich zápasového vytížení zorganizoval ČSLH pro účastníky Juniorské extraligy Akademií program v podobě turnaje O Pohár DHL. Dvoukolový, systémem každý s každým hraný turnaj bude zahájen již dnes.