24.05.2020 |

Virtuální duel CZE vs SVK vynesl českým nadacím přes 200 000 Kč

V neděli se uskutečnil historicky první virtuální duel Česko vs Slovensko. Díky prodeji vstupenek nastřádali čeští fanoušci pro čtyři nadace 201 755 Kč, které si NF Ivana Hlinky, NF Kapka naděje, Nadace Krása pomoci a iniciativa Pomáháme sestřičkám rozdělí tak, jak při koupi fanoušci určili. V samotném duelu zvítězili Slováci 2:1.

Až poslední ze tří disciplín musela rozhodnout o tom, jaká země vyhraje virtuální reprezentační duel Česko x Slovensko. Fyzické a vědomostní souboje hokejových reprezentantů ovládli těsně Slováci. V prodeji vstupenek do virtuální Arény Karla Guta a Jána Staršího se lépe vedlo českému táboru, který v aréně obsadil 61 % míst a díky tomu srovnal stav duelu na 1:1.

O rozhodujícím bodu tak musel rozhodnout dvojzápas na konzoli PlayStation 4, ve kterém se utkali slovenský hokejový reprezentant Samuel Buček společně s mistryní Slovenska v e-sportu Sandrou Demitrovou s českou reprezentační dvojicí Filip Chytil-Martin Kaut. Slovenská dvojice nakonec po sečtení obou výsledků zvítězila 7:4 a získala tak pro svou zemi rozhodující bod. Výherci jsou však všichni fanoušci, kteří se do duelu zapojili a koupili si vstupenky nebo VIP balíčky a dokázali, že rádi podpoří dobrou věc.

Výsledky repreduelu Česko x Slovensko

1. Fyzické a vědomostí souboje hráčů: CZE x SVK 0:1

Celkové body z těchto duelů Česko x Slovensko 9:11.

2. Prodej vstupenek do virtuální arény: CZE x SVK 1:0

Po celou dobu prodeje Češi Slováky poráželi v počtu prodaných vstupenek i přesto, že byli Slováci vzhledem k počtu obyvatel dvojnásobně zvýhodněni (každá jejich vstupenka se násobila 2x). Konečná bilance prodaných míst v Aréně Karla Guta a Jána Staršího činí 61 % ku 39 % ve prospěch Čechů. Pro nadace určené na české straně se tedy bude rozdělovat 201 755 korun.

3. Duely na herní konzoli PS4: CZE x SVK 0:1

  • Martin Kaut vs. Sandra Demitrová 1:5
  • Filip Chytil vs. Samuel Buček 3:2

Celkové skóre ze zápasů na PlayStation 4 Česko x Slovensko 4:7

Vylosovaní výherci hlavních cen

  • Zájezd na MS 2021 pro 2 osoby – Mirka Ferstlová
  • 1 x Stiga hokej – Alžběta Lekešová
  • Dres národního týmu podepsaný Jakubem Voráčkem – Lucie Synková
Galerie