24.06.2017 | Radek Toth, Radek Jirátko

VIDEO: 5. den letní brankářské školy v Kravařích 2017

Poslední den letní brankářské školy v Kravařích se trenéři zaměřili na cvičení tzv. reverse VH a také na obratnost a rychlost.

Zaměření na ledě: Reverse VH

Reverse VH je zkrátka dalším nástrojem v brankářově hře, který lze použít ve chvíli, kdy se kotouč nachází na či před brankovou čárou. Nejvíce se využívá při rychlém zakončení zpoza brány a funguje také při střelách z ostrých úhlů. Jakkoliv se může zdát tato technika jednoduchá, není tak snadné tento pohyb zvládnout.

Nezapomínejme, že tradiční VH je stále cenným nástrojem vykrytí střely. Brankář musí vědět, že je zde prostor i čas na obojí. Klíčem je ovládání obou technik a vědět „kdy“ a „kde“. Je to o tom vytáhnout správný nástroj správným způsobem ve správný čas.

Zaměření na suchu: Obratnost, rychlost, první gymnastiky, práce s tenisáky

Patý, poslední den přípravy off ice byl zaměřen v dopolední části na koordinaci a obratnost za pohybu, dynamické změny směrů, zapojení asymetrie do pohybové aktivity. Odpolední část byla zaměřena na obratnost s jednoduchými prvky gymnastiky, druhé části tréninkové jednotky bylo využito tenisáku k procvičení koordinace a procvičení reflexu ve spojitosti rukou a očí.