02.09.2020 | Tisková zpráva

Ve finále Poháru Generali České Pojišťovny Tipsport extraligy se střetnou Pardubice a Třinec

Vzhledem k výskytu nákazy koronavirem v týmech Bílí Tygři Liberec a HC Škoda Plzeň, souvisejícím karanténním opatřením a programu nejvyšší soutěže rozhodlo vedení Poháru Generali České Pojišťovny Tipsport extraligy, že semifinálové zápasy se neuskuteční a ve finále se utkají HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec. Všichni účastníci semifinále vyjádřili s uvedeným postupem souhlas.

„Uvažovali jsme i o jiných řešeních, ale vyhlášená karanténní opatření je neumožňují,“ uvedl ředitel soutěže Josef Řezníček. „Proto jsme zvolili model, který umožní soutěž dohrát tak, aby nezasahovala do programu extraligy. V každém případě chci ocenit nasazení, s nímž kluby k letní novince přistoupily. Všichni účastníci se shodují v tom, že pohárová utkání mají výrazně vyšší náboj, atraktivitu i kvalitu než běžné přípravné zápasy.“

První finálové utkání proběhne ve středu 9. září 2020 v Třinci (přímý přenos od 18:20 hodin na ČT sport), odveta se bude hrát v sobotu 12. září 2020 v Pardubicích (přímý přenos od 15:30 hodin na O2 TV).