22.12.2020 |

Vánoční a novoroční pozdrav Tomáše Krále

Vánoční a novoroční pozdrav Tomáše Krále, prezidenta Českého hokeje.

Vážené dámy a pánové, milí hokejoví přátelé,

končí rok, jaký nepamatujeme. Rok, jehož významnou část poznamenala omezení a v některých obdobích i přerušení sportovní činnosti. Dříve bych nikdy nevěřil, že přijde čas, kdy budeme muset předčasně ukončit sezónu. V březnu, kdy se tak stalo, jsem si nedokázal představit, že stejným problémům budeme čelit ještě v prosinci. Rok končí, pandemie trvá a ve chvíli, kdy píšu tyto řádky, je zřejmé, že s překážkami musíme počítat také v blízké budoucnosti.

Dovolte proto, abych v první řadě poděkoval všem, kdo se zasloužili o to, že se hokej – přes vynucené přestávky a s řadou omezení – vůbec hrál. Majitelům klubů, stejně jako hráčům, kteří nesou finanční břímě pandemie. Partnerům, kteří nás podporují. Malým hokejistům a jejich rodičům, kteří to nevzdali a věří, že se k milovanému sportu co nejdříve vrátí. Městům, která udržují zimní stadióny v provozu. Fanouškům, kteří nás mohou sledovat pouze na televizních obrazovkách. Prosím, vydržme!

Chci Vás ujistit, že vedení Českého hokeje dělá všechno, aby sezóna pokračovala. Pro profesionální soutěže se podařilo podmínky domluvit a snažíme se, aby se mohl znovu rozeběhnout i amatérský a mládežnický hokej. Zvlášť v mládežnickém hokeji je situace tíživá, protože výluky mají dopady nejen na výkonnost, ale i na zdravý vývoj populace. Nemáme v tomto směru rozhodovací pravomoci, jsme však v nepřetržitém kontaktu s Národní sportovní agenturou a pravidelně jednáme s představiteli vlády i ministerstva zdravotnictví. Argumentujeme, vysvětlujeme, hledáme východiska… Věříme přitom, že se čísla zlepší a v blízké budoucnosti se znovu setkáme na zimních stadiónech.

Přeji Vám, vážení hokejoví přátelé, pevné nervy, hodně štěstí, zdraví a spokojenosti v novém roce. Na shledanou v lepších časech se těší

Tomáš Král
prezident Českého hokeje