17.06.2021 |

V sobotu startuje mistrovství světa v para hokeji Ostrava 2021

S diváky v Ostravar Aréně i před ní. MS v para hokeji Ostrava 2021 začíná už tuto sobotu a fanoušci u toho nebudou chybět. Zchladit se v současných letních teplotách mohou tím nejlepším para hokejem planety nebo si naopak vychutnat tento sport trochu jinak. S hudbou a DJem ve venkovní fanzóně před halou.

Para hokejový šampionát je v Ostravě opět doma. Připravené je zázemí pro hráče i ledová plocha. Tribuny sice diváci nebudou moci zaplnit do posledního místa, jako tomu bylo v roce 2019, pro organizátory je ale úspěchem i dva a půl tisíce míst, které mohou uvnitř haly obsadit pro každý zápas. „V posledních měsících jsme věnovali velké úsilí celé organizaci turnaje a museli jsme bojovat s obrovskou dávkou nejistoty a neustálých změn. V současné době jsme vděční za to, že turnaj můžeme vůbec organizovat a bude úspěchem to, když vše proběhne hladce, bez komplikací, a hlavně bezpečně pro hráče, nás organizátory a fanoušky,“ řekl těsně před zahájením turnaje předseda organizačního týmu MS v para hokeji Ostrava 2021 Jiří Šindler. O bezpečnosti celého turnaje pak mluvila i manažerka mezinárodní para hokejové organizace, která na šampionát dohlíží. „Ostrava je součástí historie našeho sportu a jsme opravdu rádi, že jsme mohli světový para hokejový šampionát v roce 2021 opět uskutečnit v Ostravě, tedy Moravskoslezském kraji. Je jasné, že letos jsme museli čelit jiným výzvám než před dvěma lety, ale jsme opravdu nadšení, když vidíme, jak se nejlepší hráči světa vracejí na led. Chtěla bych poděkovat místnímu organizačnímu týmu a městu Ostrava za to, že nás opět přivítali na této úžasné akci.“ řekla Michelle LaFlamme manažerka World Para Ice Hockey.

Jiří Šindler pak na tiskové konferenci poděkoval i všem partnerům, kteří i v nejisté době turnaj v Ostravě znovu podpořili. „Do Ostravy se po dvou letech vrací mistrovství světa v para hokeji a stáváme se tak jediným městem, ve kterém se tato akce uskuteční dvakrát po sobě. Navíc se turnaj podařilo uspořádat v nelehké době poznamenané pandemií covidu-19. Beru to jako uznání skvělé práce organizátorů i toho, že Ostrava dokáže na vrcholných sportovních akcích nabídnout výborné zázemí. Jsem rád, že můžeme tuto elitní světovou soutěž pro handicapované hokejisty finančně i organizačně podpořit. Věřím, že předvedou skvělé výkony a že jimi nadchnou sportovní fanoušky po celém světě stejně tak, jako před dvěma roky,“ řekl primátor Ostravy Tomáš Macura. Na úspěšný turnaj vzpomínají znovu nejen fanoušci a hráči, ale i partneři, kteří podporují rozvoj tohoto sportu a zároveň i celého regionu. „Díky mega úspěchu předloňského šampionátu se na ten letošní těší miliony sportovních fanoušků. Díky televizním a online přenosům se náš kraj zase o něco více dostane do povědomí lidí nejen z ostatních koutů kraje, ale i ze zahraničí. Bylo by skvělé, kdyby k nám atmosféra mistrovství i informace o našem regionu nalákala cestovatele. Náš kraj totiž nabízí nejen skvělé sportovní a kulturní akce, ale i další úžasné zážitky,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro cestovní ruch Jan Krkoška.

Medaile pro vítěze MS v para hokeje Ostrava 2021

Para hokej v České republice za poslední roky zažil boom a i díky stabilní podpoře silných partnerů mohou další noví hráči začít s tímto úžasným, dramatickým i tvrdým sportem, který je ale unikátní i svým propojením nejrůznějších těžkých životních příběhů. „Para hokejový šampionát je po emotivním ročníku 2019 s Ostravou silně spjatý. Byli jsme svědky výjimečné sportovní události, která přesáhla hranice města, kraje i republiky. Proto máme radost, že se šampionát do Ostravy vrací, chceme být u toho a s českým para hokejem navázat dlouhodobou spolupráci,“ dodala Barbora Černá Dvořáková, vedoucí pro komunikaci a vnější vztahy v LIBERTY Ostrava.

Omlazený český národní tým povede nový kapitán

V Ostravě v těchto dnech finišuje svou přípravu před turnajem osm nejlepších týmů světa. Češi mají nelehkou skupinu a zápasy skupiny A slibují tvrdý boj až do posledních minut. Postupně se domácí tým utká s celky Jižní Koreje, USA a Kanady. „Cítíme se dobře a postupně se dostáváme do zápasového rytmu. Podmínky pro všechny týmy na světě byly v posledním roce stejně těžké, teď se ale konečně můžeme potkat zase na ledě a změřit síly s těmi nejlepšími,“ řekl trenér české para hokejové reprezentace Jiří Bříza. Český tým přivezl do Ostravy několik nových hráčů, kteří se k para hokeji přihlásili po předloňském šampionátu a pro mnohé to bude první mezinárodní srovnání na ledě. Českou reprezentaci povede na mistrovství i nový kapitán Pavel Kubeš.

Fanoušci mají na vybranou, fandit mohou odkudkoliv na světě!

Doma, v práci, na dovolené. MS v para hokeji Ostrava 2021 mohou fanoušci sledovat non stop díky turnajové ParaHockeyTV, ale i živým přenosům České televize s komentářem Roberta Záruby nebo jako zapálení sázkaři na stránkách Tipsportu. Fanoušci mají nespočet možností, jak para hokejisty podpořit a jak fandit. „Do prodeje jsme pustili dva a půl tisíce lístků na každý zápas. Věříme, že v tomto až tropickém počasí bude para hokej tím pravým, emocemi nabitým osvěžením,“ řekl Jiří Šindler. Od prvního turnajového dne bude ale přístupná pro fanoušky i venkovní Fanzóna, která v těchto dnech roste přímo u Ostravar Arény na parkovišti C. I tam mohou fanoušci podpořit para hokejové týmy a fandit u LED obrazovek, ale vychutnat si i mnoho soutěží o ceny nebo si vyzkoušet ty nejzajímavější para sporty na vlastní kůži. To vše s občerstvením i pitím, v doprovodu moderátorů a bohatého doprovodného programu pro velké i malé fanoušky. „V Kauflandu rozhodují činy a my jsme hrdým partnerem para hokejové reprezentace. Jsme rádi, že jsme se stali i oficiálním partnerem Mistrovsví světa. Po celou dobu šampionátu mohou fanoušci navštívit i naši fanzónu před ostravskou halou. Českému para hokejovému týmu držíme palce,“ řekl jednatel společnosti Kaufland Martin Piterák.

MS v para hokeji Ostrava 2021 začíná 19. června 2021. Úvodní zápas obstará domácí tým, který vyzve para hokejisty Jižní Koreje. Kompletní informace najdete na stránkách šampionátu ms2021.parahockey.cz.

Program základní skupiny MS v para hokeji 2021

Sobota 19. června 2021
12:00 Jižní Korea – Česko
15:00 Kanada – USA
18:00 Norsko – Itálie
21:00 Rusko – Slovensko

Neděle 20. června 2021
11:15 Kanada – Jižní Korea
14:30 Česko – USA
17:30 Itálie – Rusko
21:00 Slovensko – Norsko

Úterý 22. června 2021
10:30 Norsko – Rusko
14:15 Kanada – Česko
17:30 Itálie – Slovensko
20:45 USA – Jižní Korea