28.06.2020 |

V síni slávy proběhly semináře s cílem zlepšení tréninkového procesu žákovských kategorií

V úterý a ve čtvrtek se v Síni slávy českého hokeje sešli kluboví zástupci žákovských kategorií (6. – 9. třída) s vedením Českého hokeje. Hlavním tématem bylo zlepšení tréninkového procesu v kategoriích U12-U15, jehož cílem by mělo být vychovat v následujících sezonách více talentovaných hráčů pro Akademie Českého hokeje.

Semináře nesly název Na cestě k mistrovství a hlavním řečníkem byl Vladimír Krampol, vedoucí Sportovních středisek Českého hokeje. „Snažíme se nastavit správnou kulturu v tréninku mládeže. Je to celorepubliková práce. Cílem je, aby se v žákovských kategoriích po celé České republice hrál podobný hokej, aby se hrálo útočně, aby se hráči po ztrátě kotouče okamžitě snažili ho získat zpět, aby byli hráči správně herně drzí a aby bylo jejich snahou zakončovat z co nejvýhodnějších pozic pro vstřelení tzv. zelené branky. Do těchto šancí se však hráči bohužel vůbec nedostanou, když nebudou mít dostatečně zvládnuté dovednosti“ říká Krampol.

Mezi hosty patřili mimo jiné prezident České hokeje Tomáš Král nebo šéftrenér Českého hokeje Filip Pešán. „Velmi důležité je, aby mezi sebou trenéři napříč republikou a kategoriemi komunikovali a aby se provázaly kategorie předakademické a akademické. Všichni máme společný zájem a trenéři by se měli oprostit od nevraživostí a konkurenčních třenic,“ řekl Tomáš Král.

Podívejte ve videu a fotogalerii níže, jak seminář probíhal.

Galerie