18.10.2021 | Tisková zpráva

V Porubě a Teplicích proběhl světový víkend dívčího hokeje

Po roční pauze způsobené pandemií se Český hokej mohl znovu připojit ke Světovému víkendu dívčího hokeje, pořádanému od roku 2011 Mezinárodní hokejovou federací IIHF.

Na zimních stadiónech v Ostravě-Porubě a Teplicích proběhla o tomto víkendu akce, při které se začátečnice, ale i hokejistky, které již hrají organizované soutěže, zúčastnily zábavného tréninkového programu, zahrnujícího jak přípravu na suchu či na ledě, tak různé hry a utkání. Na rozdíl od klubů, kde dívky trénují a hrají společně s chlapci, byl program v tomto případě určen výhradně pro dívky. Dívky, které hokej zatím nehrají, získaly v průběhu akce řadu informací nejen k ženskému hokeji, ale i k činnosti klubů, které se mu v okolí jejich bydliště věnují a ve kterých mohou se sportem začít. V Ostravě-Porubě a Teplicích se letošního ročníku Světového víkendu dívčího hokeje zúčastnilo více než 60 děvčat ve věku 6-14 let.

Český hokej je tradičním účastníkem Světových víkendů dívčího hokeje, jimiž chce IIHF přispět k rozšíření ženského hokeje a získat pro něj další zájemkyně. Po koronavirové pauze byl letošní ročník jubilejním, desátým v pořadí. Celosvětově se do něj zapojilo 32 zemí včetně České republiky.

Video z letošního ročníku Světového víkendu dívčího hokeje:

Galerie