18.04.2020 |

Trénink para hokejistů v době uzavřených zimních stadionů

Na zimní stadiony sice stále nemůžou, díky novému speciálnímu vybavení mohou ale para hokejoví reprezentanti trénovat alespoň v domácím prostředí. Pravidelné online tréninky vede šéftrenér para hokejové reprezentace Jiří Bříza s asistentem Janem Szturcem.

Para hokejisté se online propojují čtyřikrát týdně. V domácí přípravě probíhají dvoufázové tréninky. „Dopolední část je skupinová a pracujeme společně online, hlavně na zlepšení práce s holí. Odpoledne pak už každý hráč pracuje díky novému vybavení samostatně. Tento trénink na takzvaném běžkařském trenažéru nejvěrněji kopíruje zápasové zatížení hráčů,“ komentoval současnou přípravu trenér Jiří Bříza.

A nové vybavení si chválí i samotní reprezentanti, kterým byly stroje dovezeny přímo do jejich domovů. „Fakt mě to s tím strojem baví. Můžeme tak trénovat přesně to, co potřebujeme. Led to samozřejmě nenahradí, ale posilujeme, zlepšujeme koordinaci svých pohybů, makáme na sobě,“ reagoval na současnou situaci útočník para hokejové reprezentace Zdeněk Krupička.

Více informací a fotografií najdete na webu Českého para hokeje.