01.12.2020 |

Trenér Karel Mlejnek zveřejnil širší nominaci na MS U20

Trenér hokejové reprezentace do 20 let Karel Mlejnek zveřejnil nominaci na mistrovství světa juniorů, které odstartuje 25. prosince 2020 v kanadském Edmontonu. Celkem 43 nominovaných hráčů se spolu s realizačním týmem sejde 5. prosince 2020 na přípravném kempu ve Vyškově.

Zde budou mít trenéři k dispozici šest brankářů, čtrnáct obránců a třiadvacet útočníků. Do Kanady odcestuje po zúžení kádru 13. prosince 2020 28 hráčů. „Letošní sezóna je hodně specifická, což ovlivňuje i nominaci na mistrovství světa. Mimo výkonnosti hráčů musíme brát ohled i na Covid-19. I proto se kempu ve Vyškově zúčastní široký kádr. Navíc spousta hráčů odehrála kvůli koronavirové pandemii pouze několik utkání. Nominaci ke dvěma přípravným utkáním v Edmontonu oznámíme 12. prosince,“ uvedl hlavní kouč dvacítky Karel Mlejnek.

Už ve Vyškově bude tým uzavřen v tzv. bublině. K dispozici bude mít celý hotel a zimní stadion, přičemž nikdo nebude moci po dobu kempu bublinu opustit. „Snažíme se o to, aby byla zajištěna maximální ochrana vůči onemocnění Covid-19. V průběhu kempu budou všichni hráči i členové realizačního týmu třikrát otestováni metodou PCR a před vstupem do letadla se budou muset podle reglementu šampionátu všichni prokázat třemi negativními testy,“ doplnil manažer týmu Otakar Černý.

Speciální režim čeká mužstvo i po příletu do Edmontonu, kde všichni absolvují povinnou čtyřdenní karanténu na hotelu. Na led Rogers Place tak český tým společně vyrazí až 18. prosince 2020. „Podmínky nebudou jednoduché, ale pro všechny týmy jsou stejné. Spolu s kondičním trenérem připravíme hráčům na pokoje takový program, aby karanténu strávili aktivně a co nejvíce omezili případné problémy s následným přechodem na led,“ pokračuje Karel Mlejnek, který v minulých dvou sezónách působil v roli asistenta trenéra české reprezentace.

Před mistrovstvím světa odehrají junioři dvě přípravná utkání proti Finsku a Německu, v základní skupině se utkají se Švédskem, Ruskem, USA a Rakouskem, přičemž do čtvrtfinále postoupí nejlepší čtyři mužstva. „Chceme se prezentovat jako sebevědomý a zároveň pokorný tým, který svou pracovitostí bude velmi nepříjemný všem svým soupeřům,“ dodává Mlejnek. Na finální soupisku budou nakonec zapsáni 3 brankáři a 22 hráčů do pole. Všechny zápasy českého týmu budou moci fanoušci sledovat na ČT Sport.

V širší nominaci figuruje 5 hráčů ročníku 2003, 12 hráčů ročníku 2002 a 26 hráčů ročníku 2001. Celkem deset z nich se zúčastnilo mistrovství světa juniorů 2020 v Ostravě a Třinci: Lukáš Pařík, Nick Malík – Martin Haš, Karel Klikorka, Šimon Kubíček, Radek Kučeřík – Jan Myšák, Jaromír Pytlík, Adam Raška, Michal Teplý.

Nominovaní hráči (43)

Brankáři (6): Šimon Zajíček (HC Verva Litvínov), Nick Malík (HC Oceláři Třinec), Jan Bednář (HC Energie Karlovy Vary), Lukáš Pařík (HC Benátky nad Jizerou), Tomáš Suchánek (HC Frýdek-Místek), Oldřich Cichoň (HC Sparta Praha)

Obránci (14): Karel Klikorka (BK Mladá Boleslav), Jiří Suhrada (PSG Berani Zlín), Jan Mlčák, Michael Krutil, Šimon Kubíček, Daniel Poizl, Ondřej Baláž (HC Stadion Litoměřice), Michal Hrádek (HC Dynamo Pardubice), Martin Haš (HC Benátky nad Jizerou), Stanislav Svozil (HC Kometa Brno), David Jiříček, Vladimír Kremláček (HC Plzeň), Radek Kučeřík (HC Zubr Přerov), Adam Rutar (HC Olomouc)

Útočníci (23): Adam Najman, Jakub Rychlovský (Bílí Tygři Liberec), Martin Lang, Matěj Toman, Filip Přikryl, Michal Teplý, Pavel Novák, Jaromír Pytlík, Filip Koffer, David Jindra (HC Stadion Litoměřice), Ivan Ivan (HC Vítkovice), Ondřej Pšenička (Waterloo Black Hawks, USHL), Radek Mužík (Lulea HF, SWE), Jan Myšák (HC Verva Litvínov), David Vitouch (HC Sparta Praha), Adam Raška, Jonáš Peterek (HC Frýdek-Místek), Martin Ryšavý (HC Zubr Přerov), Jakub Brabenec (HC Kometa Brno), Sebastian Malát (HC Plzeň), Theodor Pištěk (Örebro, SWE), Martin Beránek (HC České Budějovice), Michael Gut (HC Baník Sokolov)

Realizační tým:

Manažer týmu: Otakar Černý
Hlavní trenér: Karel Mlejnek
Asistent trenéra: David Bruk
Asistent trenéra: Pavel Trnka
Trenér brankářů: Martin Láska
Videokouč: Benjamin Sequens
Lékař: Jaroslav Budín
Fyzioterapeut: Lukáš Helm
Kondiční trenér: Martin Iterský
Media manažer: Ondřej Kalát
Kustod: Jan Vejvoda
Kustod: Václav Vejvoda

Program

Přípravný kemp ve Vyškově
5. – 12. prosince 2020

Přípravné zápasy českého týmu
21. prosince 2020: 3:30 Česko vs Finsko
24. prosince 2020: 3:30 Německo vs Česko

Program ČT Sport v rámci MS U20
25. prosince 2020: 20:00 SLOVENSKO vs ŠVÝCARSKO
26. prosince 2020: 20:00 ŠVÉDSKO vs ČESKO
27. prosince 2020: 20:00 FINSKO vs ŠVÝCARSKO
28. prosince 2020: 3:30 ČESKO vs RUSKO
29. prosince 2020: 20:00 USA vs ČESKO
30. prosince 2020: 20:00 FINSKO vs SLOVENSKO
31. prosince 2020: 20:00 ČESKO vs RAKOUSKO
2x čtvrtfinále, 2x semifinále, 1 finále

Galerie