01.09.2021 | Tisková zpráva

Tisková informace z jednání výkonného výboru Českého hokeje 2.9.2021

Výkonný výbor Českého hokeje schválil udělení licence k účasti v TELH pro sezónu 2021/22 14 klubům – Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, HC Dynamo Pardubice, HC Energie Karlovy Vary, HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, HC Olomouc, HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, Motor České Budějovice, Mountfield HK, HC Verva Litvínov, HC Vítkovice Ridera, PSG Berani Zlín.

Podmínkou udělení licence klubu Rytíři Kladno je dobudování systému brankového videorozhodčího na zimním stadiónu v Chomutově s tím, že účast diváků na utkáních je navíc podmíněna zprovozněním bezpečnostního kamerového systému s požadovanými parametry.

V další části jednání přijal výkonný výbor ČSLH směrnici upravující vzájemné povinnosti svazu a klubů při uvolňování hráčů v oficiálních reprezentačních přestávkách, při mistrovstvích světa a olympijských hrách. Na základě směrnice nebudou moci hráči, které klub pro potřeby reprezentace v uvedených termínech neuvolní, nastupovat po dobu trvání akce v soutěžích řízených Českým hokejem.

Výkonný výbor ČSLH schválil rovněž návrh na rozšíření panelu, s nímž konzultuje předseda disciplinární komise ELH rozhodnutí přijímaná ve zkráceném řízení a který v současné době tvoří ředitel TELH Josef Řezníček s předsedou komise rozhodčích ČSLH Vladimírem Šindlerem, o někdejšího reprezentačního útočníka Jana Alinče.