01.05.2022 | Tisková zpráva

Tipsport extraliga v období 2012–2022

Řídícím orgánem nejvyšší hokejové soutěže Tipsport extraligy byl v posledních deseti letech, v sezónách 2012/13–2021/22, výkonný výbor Českého hokeje a ředitelem soutěže Josef Řezníček.

Nejvyšší hokejová soutěž prošla v tomto období zásadní proměnou, vyjádřenou mimo jiné ve vzniku profesionálního úseku řízení, ve zkvalitnění jejího sportovního, diváckého a technologického zázemí nebo v rozvoji marketingových a charitativních aktivit, připravovaných ve spolupráci se společností BPA sport marketing a kluby.

Vznikl registr klubů a hráčů TELH, došlo ke sjednocení hráčských smluv a na elektronickou základnu byly převedeny zápisy o utkáních, přestupy nebo systém pro delegování rozhodčích. Bylo vybudováno centrální úložiště videozáznamů pro potřeby klubů a odborných komisí, ve spolupráci s kluby byly zimní stadióny vybaveny moderními technologiemi, především systémy pro Coach Challenge, systémy brankového videorozhodčího nebo kamerovými systémy v hledištích.

Se společností BPA sport marketing a partnery realizovala Tipsport extraliga řadu marketingových a charitativních projektů jako Legenda pomáhá, O kapku lepší hokej, tombola 50:50 nebo HokejkaTV.

Nejvyšší hokejová soutěž se opírá o podporu skupiny významných a stabilních partnerů, všechna utkání jsou přístupná v přímých televizních nebo internetových přenosech. Fanoušci, stejně jako účastníci soutěže a novináři mají k dispozici ve srovnání s minulostí mnohem podrobnější statistiky, založené na širším sběru dat, kontrole jejich přesnosti a softwarových programech pro zpracování údajů.

Pod řízením Českého hokeje zaznamenala nejvyšší hokejová soutěž významný nárůst návštěvnosti, která v sezóně 2019/20, poslední před pandemií, poprvé překročila v základní části dvoumiliónovou hranici a dosáhla rekordního průměru 5 724 diváků.

Průměrná návštěvnost Tipsport extraligy vzrostla za posledních deset let ve srovnání s předcházejícím obdobím více než o čtvrtinu.