05.11.2020 | Tisková zpráva

Tipsport extraliga se znovu rozběhne v sobotu

Ministerstvo zdravotnictví schválilo hygienicko-protiepidemické podmínky, za kterých může dojít ke znovuzahájení soutěžních utkání Tipsport extraligy. Potom, co je potvrdily Národní sportovní agentura s Českým svazem ledního hokeje, se Tipsport extraliga znovu rozeběhne v sobotu 7. listopadu 2020.

Kompletní rozpis utkání najdete na zapasy.ceskyhokej.cz.

„Vzhledem k současné situaci nebyla jednání jednoduchá, ale s výsledkem jsem spokojen, neboť umožňuje restart nejvyšší soutěže,“ uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král. „Chci poděkovat vládě, zástupcům ministerstva zdravotnictví a zvlášť Milanu Hniličkovi za úsilí, které hledání smysluplného řešení věnovali. Pomohli tak nejen hokeji, ale sportu a sportovním fanouškům vůbec.“

Všichni hráči, rozhodčí a členové realizačních týmů budou povinni absolvovat před utkáním vyšetření metodou RT-PCR. Vyšetření nesmí být starší než 48 hodin s tím, že v případě, že klub sehraje během kalendářního týdne tři a více utkání, testování se provádí dvakrát v jeho průběhu, vždy v pondělí a ve čtvrtek.

Povinné vyšetření metodou RT-PCR se nevztahuje na osoby, které onemocnění COVID-19 prodělaly, nemají klinické příznaky, prošly předepsanou karanténou a od jejichž prvního pozitivního výsledku testu neuplynulo více než 90 dní.

Počet osob přítomných na zimním stadiónu při utkání nesmí přesáhnout 200. Pořadatelé jsou povinni zajistit, aby osobám, které do areálu vstupují, byla změřena teplota a aby vyplnily tzv. selfreporting formulář pro případnou kontrolu ze strany zdravotnických institucí. Utkání budou probíhat bez diváků, přičemž všechny osoby na stadiónu – s výjimkou hráčů a rozhodčích při tréninku a v průběhu utkání – jsou povinny nosit roušky respirátory.

„Buďme zodpovědní i mimo zimní stadióny,“ vyzval v této souvislosti Tomáš Král, „aby se situace zlepšovala a k hokeji se co nejdříve mohly vrátit také další kluby a zejména mládež.“