18.06.2020 |

Termíny letních kempů a turnajů mládežnických a ženských reprezentací

V Rokycanech odstartoval v neděli první přípravný kemp české reprezentace do 20 let v sezoně 2020/2021. Také ostatní mládežnické výběry a reprezentace žen už mají představu o termínech svých soustředění a turnajů v průběhu července a srpna.

I když stále platí, že vzhledem ke stávající situaci se data a místa konání jednotlivých akcí mohou v souvislosti s vládními opatřeními jednotlivých států ještě měnit. V některých případech je ve hře více různých variant a rozhodnutí padne až na základě vývoje pandemie koronaviru.

U16
První akce reprezentace U16 proběhne od 9. srpna. V případě, že situace dovolí cestovat do Finska bez nutnosti následné karantény, přesune se tým po krátkém soustředění v ČR do finského Vierumäki, kde odehraje dvě přípravná utkání.

Záložní variantou je delší soustředění v ČR bez mezinárodních utkání. V termínu 25. - 30. srpna je naplánovaný přípravný kemp v České republice se dvěma zápasy proti Slovensku.

U17
Reprezentace U17 absolvuje svou letošní první akci ve druhé polovině července. Sraz je naplánován na 19.7. Pokud se nezmění situace ohledně cestování, po krátkém soustředění v ČR se tým přesune do Švýcarska, kde absolvuje tři přípravná utkání. Hrát se bude ve městě Zuchwil.

Do stejné destinace je naplánovaný i turnaj pěti zemí, který se má uskutečnit v termínu 15. – 22. srpna. Tato akce stále čeká na potvrzení ze strany všech účastníků (především na vývoj situace v USA). Pokud by se akce neuskutečnila, bylo by záložní variantou domácí soustředění s přípravnými zápasy proti Slovensku.

U18
Po zrušení Hlinka Gretzky Cupu se první akce reprezentace U18 přesunula až na začátek srpna. V termínu 3. - 8. 8. proběhne přípravný kemp v České republice.

Ve druhé polovině srpna proběhne další akce, v rámci které se uskuteční i přípravná mezinárodní utkání. Termín i soupeři jsou zatím v jednání a závisí na vývoji situace.

U19
Poté, co pořadatelé zrušili plánovaný turnaj čtyř zemí (měl se uskutečnit ve Füssenu v Německu), se zatím řeší případný náhradní program.

U20
V polovině června proběhl první přípravný kemp v Rokycanech. Bohužel z důvodu opatření finské vlády se v červenci neuskuteční původně plánovaná akce ve Vierumäki, kde měl tým sehrát dvě utkání proti Finsku a dvě utkání proti Švýcarsku. Místo toho se v červenci uskuteční trojzápas v Brně proti Slovensku.

V termínu 28. - 30. 8. zatím zůstává v programu plánovaný domácí turnaj čtyř zemí, který by se měl konat v Hodoníně. Také v tomto případě se ale čeká na vývoj situace ohledně cestování.

Ženy U16
V termínu 20. - 23. 8. by měl tým absolvovat soustředění v České Republice.

Ženy U18
V plánu jsou dva jednodenní regionální kempy: 8. a 9. srpna (západ, východ). Od 26. 8. je potom na programu turnaj EHT U18 ve Finsku, i zde bude jeho konání záviset na vývoji situace.

Ženy A-tým
V tuto chvíli platí termíny přípravných kempů v české Republice (27. - 31. 7., 3. - 6. 8., 10. - 13. 8. a 19. - 21. 8.). K případné úpravě může dojít na základě rozhodnutí IIHF ohledně změny termínu Olympijské kvalifikace.

V termínu 25. - 30. 8. zatím zůstává v programu i turnaj EHT v Rusku. Také v tomto případě bude záležet na vývoji situace v souvislosti s koronavirovou epidemií.