23.09.2021 | Tisková zpráva

Startuje 3. ročník Univerzitní ligy ledního hokeje

V neděli 26.9.2021 bude zahájen zápasem týmů BO Ostrava Vítkovice Steel proti VUT Cavaliers Brno již 3. ročník Univerzitní ligy ledního hokeje. U této příležitosti se ve čtvrtek 23.9.2021v Síni slávy českého hokeje uskutečnila předsezónní tisková konference.

V jejím úvodu převzal kapitán týmu HC Univerzita Palackého v Olomouci z rukou manažera komunikace společnosti Tipsport Jiřího Hadravy pohár za vítězství v přípravném předsezónním turnaji Tipsport Uni Cup.

Z důvodu covidové pandemie a protiepidemiologických opatření, které se vztahovaly na neprofesionální soutěže, se v loňské sezóně stihla odehrát pouze 2 kola. „V průběhu celé sezóny jsme věřili, že alespoň část budeme schopni odehrát, což se nakonec ukázalo jako nereálné a jsme rádi, že jsme přípravný turnaj Tipsport Uni Cup odehráli bez jakýchkoliv omezení. Vítězství našeho týmu Palackého univerzity je velkým překvapením a je pro nás příslibem do nadcházející sezóny, na kterou se velmi těšíme“, uvedl kapitán vítězného týmu Dominik Hajšman.

V úvodu tiskové konference zazněla z úst předsedkyně České asociace univerzitního sportu Ivany Ertlové zásadní informace o podpisu smlouvy o spolupráci, díky které se ULLH stává součástí pilotního projektu ČAUS, který již v letošním roce zahájí činnost dlouhodobých univerzitních soutěží v dalších 5 sportech. Mimo hokeje se jedná také o fotbal, florbal, basketbal, volejbal a futsal. „Jsem ráda, že naši činnost rozšiřujeme i o dlouhodobé soutěže v kolektivních sportech. Hokejová liga má v tomto směru oproti ostatním sportům velký náskok a může být pro ostatní sporty jakýmsi vzorem, ať už po organizační nebo marketingové stránce“, uvedla Ertlová.

Rozvoj univerzitních lig je možný především díky podpoře tohoto projektu z Národní sportovní agentury, její předseda Filip Neusser v této souvislosti uvedl: “Univerzitní sport je jednou z deklarovaných priorit NSA a jsme rádi, že tímto umožníme pravidelné, systematické a organizované sportování řady studentů, které je plně slučitelné se studiem na vysoké škole. Inspirací v této oblasti je pro nás Severní Amerika, kde právě propojení sportu a univerzit hraje velmi významnou roli“.

Univerzitní ligu ledního hokeje si i nadále ve svém marketingovém portfoliu ponechal marketingový partner českého hokeje společnost BPA sport marketing. „Naše společnost pomohla finančně i marketingově ke vzniku samostatné univerzitní hokejové ligy, společně jsme překonali i složité covidové období a těšíme se na její pokračování v následující sezóně. V ULLH spatřujeme smysluplný projekt, který nejen že dává prostor k zviditelnění hokejovým partnerům v akademickém prostředí, ale plní také roli společenské odpovědnosti v hokejovém prostředí“, uvedl Petr Nitsche, vedoucí hokejového oddělení BPA sport marketing.

Generálním partnerem ULLH zůstává společnost Tipsport. Její manažer komunikace Jiří Hadrava v souvislosti s projektem ULLH uvedl: „Podpora sportu a podpora vzdělání jsou pro celou společnost, ale také pro naši firmu, důležité. Třeba v Americe je tohle propojení sportu a vzdělání na špičkové úrovni naprostým standardem. Důležité je takové spojení pro naši firmu také proto, že intenzivně oslovujeme absolventy i studenty vysokých škol. Během několika málo let se Tipsport proměnil v podstatě v technologickou IT firmu a získávat zaměstnance z IT oborů, ale i třeba vystudované matematiky a další, je pro nás do budoucna životně důležité. Že bereme univerzitní hokejovou ligu naprosto vážně a seriózně ukazuje i to, že všechny zápasy opět bude přenášet živě internetová televize TV Tipsport, která patří k největším svého druhu na světě a zápasy opět budou standardní součástí kurzové nabídky. První ročník ULLH byl nad očekávání úspěšný, bohužel covid „neprofesionální“ soutěže zastavil, což postihlo i univerzitní hokej. Nepochybujeme ale o tom, že se mladá soutěž opět rozjede v plné síle a stane se do budoucna pevnou součástí české hokejové scény“.

Aktuální novinky spojené s novým ročníkem představil Tomáš Hlaváč, který je předsedou ČAUH. „Do sezóny vstupuje opět 10 týmů, které se dvoukolově utkají každý s každým a následovat bude play-off pro 8 nejlépe postavených po základní části. V rámci spolupráce s ČAUS budeme usilovat o zařazení hráčů hrajících Českou univerzitní ligu do reprezentačního výběru, který bude naši zemi reprezentovat na lednové univerziádě v Lucernu. Jako potvrzení kvality naší ligy považujeme i fakt, že ligový zápas mezi UK Praha a pardubickými Riders je součástí Winter Hockey Games, které se v prosince uskuteční ve Špindlerově mlýně“. Úspěšný start lize popřál manažer rozvoje ledního hokeje ČSLH Slavomír Lener. „Český hokej Univerzitní ligu ledního hokeje dlouhodobě podporuje a jsme rádi, že dává prostor čím dál více hráčům, kteří nedosáhli do profesionálního sportu, ale s hokejem pokračují a věříme, že právě díky studiu se k hokeji mohou vrátit jako trenéři nebo funkcionáři“.

„Chci moc poděkovat všem obchodním partnerům i institucím, které nás podporují, a chci věřit, že letošní 3. ročník soutěže, o které všichni zainteresovaní tvrdí, že před sebou má velkou perspektivu, dohrajeme bez omezení a hlavní trofej Pohár Jana Palacha bude letos na jaře už konečně předán vítězi paly-off“, uvedl závěrem Tomáš Hlaváč, předseda České asociace univerzitního hokeje.