04.03.2020 |

Šest českých para hokejových nadějí vyrazilo na kemp do Norska

Nabrat mezinárodní zkušenosti, zlepšit fyzickou kondici, taktické myšlení i všeobecné znalosti o para hokeji. Na kemp pro nové para hokejisty odletělo z Prahy do Norska šest českých hráčů! Někteří z nich se přitom tomuto sportu věnují sotva půl roku.

Úročí se tak intenzivní propagace para hokeje i hledání nových talentů. Pravidelně se s českou para hokejovou reprezentací na ledě v Nymburku připravuje celkem šest nových hráčů. A dnes mají možnost poprvé vyrazit na mezinárodní soustředění. „Je to pro ně velká výzva, motivace a moc se na to těší. Je neuvěřitelné, že třeba Vašek Hečko sedl poprvé do sledge loni na podzim a letos už bude zřejmě Česko reprezentovat na prvních turnajích,“ řekl trenér české para hokejové reprezentace Jiří Bříza. I proto reprezentační kouč vyráží na rozvojový kemp, který organizuje zkušený trenér norské para hokejové reprezentace Espen Hedge. Na pětidenním soustředění se setkají noví hráči z Norska, Japonska, Lotyšska, Finska a Švédska. Značnou část talentů pak vyslalo po dlouhých letech také Česko.

„Je to obrovský úspěch. Generační obměnu reprezentace jsme potřebovali. Český tým totiž patří k těm s nejvyšším věkovým průměrem. Pokud chceme udržet krok se světovou elitou, nutně nové, mladé hráče potřebujeme,“ dodal Jiří Bříza.

Do Norska vyráží dva hráči, kteří už mají s obdobným soustředěním zkušenosti z žákovských kategorii. Filip Veselý a Alex Ohar na podobný kemp neletí poprvé. Doplní je ale další čtyři hráči, kteří patří k novým nadějím tohoto sportu u nás.

Hráči, kteří odcestovali na kemp do Norsku:
Ohar Alex (HC Sparta Praha), Votruba Daniel (SHK Mustangové AUTO IN Pardubice), Michalčín Lukáš, Veselý Filip, Zelinka Radek (SKV Sharks Karlovy Vary), Hečko Václav (HC Sledge Studénka).

Realizační tým:
Hlavní trenér: Bříza Jiří

Profily všech nováčků naleznete na webu www.parahockey.cz.