06.10.2022 |

Semináře NHL Coaches Clinic v Praze se zúčastnilo přes 250 českých trenérů

Český hokej ve spolupráci s Asociací trenérů NHL uspořádal den před prvním zápasem NHL Global Series v Praze trenérský seminář, na kterém přednášely významné trenérské osobnosti nejlepší ligy světa. Do hotelu Step si jejich postřehy přišlo poslechnout více než 250 českých koučů.

Díky zápasům NHL v Praze se do české metropole sjela spousta hokejových odborníků. Tři trenéři z nejlepší soutěže světa neodmítli pozvánku zástupců Českého hokeje a zúčastnili se velkého semináře, který vyvrcholil návštěvou tréninků týmů Nashville Predators a San Jose Sharks.

Hned na úvod semináře vystoupil aktuální trenér Sharks David Quinn, který si našel čas v nabitém programu a českým koučům předal několik zkušeností z nejlepší ligy světa. Poté si slovo vzal Geoff Ward, bývalý hlavní trenér Calgary Flames, který se ve svých dvou přednáškách věnoval hře na malém prostoru a vhazováním. V odpoledním bloku pak vystoupil bývalý asistent trenéra Floridy Panthers Ulf Samuelsson, který přednášel o rozvoji tréninku dovedností a chování na střídačce.

Hokejové trendy ze zámoří si přišlo vyslechnout více než 250 koučů. Do hotelu Step dorazili trenéři mládežnických týmů, nechyběli však ani zástupci extraligy jako např. Miloš Holaň nebo Radim Rulík. Seminář si nenechali ujít ani trenéři mládežnických reprezentací či kouč národního týmu Kari Jalonen.

Galerie