31.05.2017 | hcporuba.cz

Seminář ČSLH nejen pro mladé brankáře v Ostravě-Porubě

Minulý týden se v Ostravě-Porubě sešlo několik mladých brankářů včetně svých rodičů, aby si vyslechli a zhlédli moderní trendy svého řemesla a také nahlédli pod pokličku materiálů určených trenérům. Seminář gólmanů vedl porubský rodák a profesionální trenér brankářů ČSLH Rostislav Košárek.
„Seminář byl v první řadě určen rodičům brankářů, dále trenérům žákovských kategorií a v neposlední řadě trenérům brankářů působících v oddílech. Ukázal jim aktuální přehled vytvořených materiálů brankářskou komisí. Rodičům představil náhled do materiálů trenérů brankářů ČSLH a také suchou přípravu vytvořenou pro kategorie mladších a starších žáků,“ přiblížil význam semináře Košárek.

Bývalý brankář, který strávil v německých nižších soutěžích osm sezon, má nyní na starost regionální trenéry brankářů na východě republiky a zároveň organizuje podobné semináře. Mimo jiné může hokejové české prostředí porovnat se zahraničím. „Když jsem loni navštívil v Americe Detroit a Chicago, nedají se podmínky s těmi v Evropě vůbec srovnávat. Něco už funguje dlouhodobě, v Evropě například Finové drží program pro vzdělávání brankářů a jejich rodičů také dlouhodobě. V Česku se chce a tlačí na okamžitý výsledek. Proto možná odcházíme od rozdělané práce, která nemá okamžité výsledky,“ říká Košárek.

Do své rodné Ostravy se Košárek vždy rád vrací. "Poslední dva roky mě mohou nejen rodiče potkávat v letních měsících na ledech právě v Porubě, kde se přesouváme s brankáři, kteří se u mě připravují individuálně, například Sedláček či Hrachovina,“ vypráví ambiciózní kouč. „S mladšími kluky se rád podělím o své zkušenosti. Za poslední tři roky jsem měl opravdu velkou příležitost díky účasti na svazových projektech dostat se k velice zajímavým materiálům, které můžeme dále zapojovat pro tvorbu tréninkových materiálů,“ uzavírá trenér brankářů ČSLH.