12.06.2019 | Tisková zpráva

Šéftrenérem Českého hokeje se stal Filip Pešán

Novým šéftrenérem Českého hokeje se stal Filip Pešán. Jako šéftrenér bude zastřešovat vize, koncepci, metodiku a další činnosti svazu ve sportovní oblasti, a to zejména na úrovni reprezentací a Akademií Českého hokeje. Spolupracovat přitom bude se sportovním oddělením a trenérskou komisí, v níž působí trenéři reprezentačních výběrů a manažeři Českého hokeje. Současně bude i generálním manažerem juniorské reprezentace U20, kterou čeká na přelomu roku světový šampionát v Ostravě a Třinci.

Filip Pešán (1978) působil jako sportovní manažer a trenér Bílých Tygrů Liberec, se kterými získal v sezóně 2015/16 titul mistrů a v sezónách 2016/17 a 2018/19 vicemistrů České republiky. V sezóně 2017/18 je dovedl do semifinále Champions Hockey League. V minulosti vedl také juniorské reprezentace U19 a U20, se kterou postoupil v roce 2018 do semifinále světového šampionátu. Je absolventem Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, jako hráč oblékal barvy Stadiónu a Bílých Tygrů Liberec a v roce 2005 pomáhal vybojovat stříbrné medaile na zimní univerziádě v Innsbrucku.

Dosavadní šéftrenér Slavomír Lener se bude jako manažer rozvoje hokeje nadále věnovat péči o nejmenší hokejisty, ať už jde o náborové projekty, výchovu a vzdělávání jejich trenérů, spolupráci s radnicemi, komunikaci s rodiči nebo o výstavbu nízkonákladových stadiónů. Vzhledem k renomé, zkušenostem a rozsáhlým kontaktům v zahraničí bude mít na starosti také mezinárodní program a aktivity mládežnických reprezentací.