28.10.2021 | Tisková zpráva

Schůzka trenérů Akademií ČH a mládežnických reprezentací, zájem projevilo 12 ze 17 akademií

Sportovní oddělení Českého hokeje uspořádalo první ze série diskusí trenérů Akademií ČH s trenéry mládežnických reprezentací, kterého se zúčastnili mimo jiné šéftrenér ČH Filip Pešán, trenéři výběrů U16–U20 Milan Razym, Rostislav Vlach, Jakub Petr a Karel Mlejnek, vedoucí projektu Akademií Pavel Geffert nebo předseda komise rozhodčích ČSLH Vladimír Šindler.

Cílem schůzky bylo rozšířit prostor pro výměnu názorů na výchovu mládežnických reprezentantů a připravenost hráčů vyrůstajících v soutěžích Akademií. Svazoví trenéři poskytli kolegům podrobné informace k principům systému hry, který uplatňují, stejně jako k požadavkům na dovednosti, kondici a mentální připravenost mládežnických reprezentantů. Diskuse se zaměřila zejména na oblast komunikace s hráči a jejich testování, na analýzu dat z nejvýznamnějších akcí, přechod hráčů z klubového do reprezentačního hokeje, přenos dovedností z reprezentačních kempů do klubů nebo na navýšení počtu hráčů v zápasech extraligy juniorů. Trenéři mládežnických výběrů upozornili na pravidla řady zemí, podmiňující příjezd hokejistů ze zahraničí a jejich účast v zápasech očkováním. Samostatná část schůzky byla věnována náborům budoucích rozhodčích a způsobům, jakým k nim mohou přispět kluby včetně Akademií ČH.

Na setkání, které bylo pro klubové trenéry dobrovolné, se přihlásili zástupci 12 ze 17 Akademií ČH. „Potěšující je, že v klubech jsou připraveni při prosazování zásad, které považujeme pro konkurenceschopnost se špičkou za rozhodující, spolupracovat“ uvedl vedoucí projektu Akademií ČH Pavel Geffert. „Proto budeme v setkáních pokračovat a další schůzky jsou naplánovány na listopad 2021, leden a únor 2022.“

Videoreportáž s ohlasy účastníků schůzky:

Galerie