05.01.2020 | Tisková zpráva

Rozhodnutí ředitele TELH – HC Verva Litvínov a Rytíři Kladno

Ředitel Tisport extraligy Josef Řezníček se zabýval výroky hráče Richarda Jarůška, pronesenými po utkání HC Verva Litvínov – HC Sparta Praha, které se hrálo 5. 1. 2020.

Vzhledem k tomu, že jeho vyjádření směřovala ke konkrétnímu rozhodnutí rozhodčích a došlo tak k porušení ustanovení Herního řádu, ukládajícího klubům povinnost zajistit, aby jejich hráči, trenéři, členové realizačních týmů ani funkcionáři nehodnotili v den konání zápasu výkony rozhodčích, uložil klubu HC Verva Litvínov předepsanou finanční pokutu ve výši 10 000 Kč. Na rámec rozhodnutí si vyžádal i stanovisko komise rozhodčích ČSLH, která dospěla k závěru, že rozhodčí postupovali při posouzení zákroku, který hráč komentoval, správně a k porušení pravidel ze strany protihráče nedošlo.

Ředitel TELH potrestal předepsanou finanční pokutou ve výši 10 000 Kč rovněž klub Rytíři Kladno za to, že hráč Petr Vampola nastoupil v utkání HC Dynamo Pardubice – Rytíři Kladno (5. 1. 2020) bez jmenovky na dresu. Podle Herního řádu TELH může hráč nastoupit bez jmenovky pouze v prvních dvou soutěžních utkáních za příslušný klub, přičemž v uvedeném případě šlo již o jeho třetí start za Rytíře Kladno.