24.02.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí ředitele ELH a předsedy DK ELH – HC Dynamo Pardubice

Ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček se zabýval výroky trenéra Richarda Krále (HC Dynamo Pardubice), pronesenými bezprostředně po skončení utkání Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice (23. 2. 2021).

Vzhledem k tomu, že při jeho vystoupení pro sdělovací prostředky došlo k porušení ustanovení Herního řádu ELH ukládajícího klubům povinnost zajistit, aby v den utkání nikdo z hráčů, trenérů, členů realizačního týmu ani funkcionářů jakkoliv nehodnotil výkon rozhodčích, potrestal klub HC Dynamo Pardubice finanční pokutou v předepsané výši 10 000 Kč.

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě skutečností uvedených v zápise o utkání zabýval ve zkráceném řízení jednáním člena představenstva klubu HC Dynamo Pardubice Dušana Salfického, který po skončení druhé třetiny utkání HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec, které se hrálo 19. 2. 2021, vulgárním způsobem verbálně napadl při odchodu z ledové plochy rozhodčí. Vyžádané záznamy z bezpečnostní kamery klub s odvoláním na to, že z důvodu probíhající montáže reklamního prstence nebyla v provozu, nepředložil, Dušan Salfický nicméně tuto skutečnost potvrdil a uznal, že jeho jednání bylo chybou. Předseda disciplinární komise ELH potrestal klub HC Dynamo Pardubice finanční pokutou ve výši 10 000 Kč za Urážky, hrubé chování a slovní napadení. Při stanovení výše pokuty přihlédl k tomu, že zástupce klubu chybu uznal a že za podobné jednání nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.