27.01.2020 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Vlach (Liberec), Pavlík (Mountfield HK), Košťálek (Sparta)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Jaroslava Vlacha na protihráče Zdeňka Čápa, za který mu byl v utkání Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK (26. 1. 2020) uložen větší trest a osobní trest do konce utkání za Zásah do hlavy nebo krku.

Na základě videozáznamu shledal, že hráč záměrně udeřil bezprostředně po skončení zápasu holí drženou v obou rukách protihráče do oblasti krku. Učinil tak v reakci na předcházející povolený atak, přičemž zneužil skutečnosti, že protihráč, který se otáčel za kotoučem, se úderu nemohl bránit. Předseda DK ELH proto zákrok kvalifikoval jako Zásah do hlavy nebo krku a hráče Jaroslava Vlacha (Bílí Tygři Liberec), který byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, potrestal nepodmíněným zákazem činnosti na dvě soutěžní utkání a finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20200466.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu Bílí Tygři Liberec zabýval ve zkráceném řízení také zákrokem hráče Filipa Pavlíka na protihráče Adama Najmana ve stejném utkání. Dospěl přitom k závěru, že hráč se před zákrokem neodrazil a ruce držel u těla, zákrok však vedl ve vysoké nájezdové rychlosti, a to s vysokou razancí a zcela mimo zorný úhel protiháče, Při střetu nedošlo k přímému zásahu hlavy nebo krku, hráč nicméně porušil pravidlo, že je za své jednání zodpovědný a je povinen postupovat tak, aby neohrozil zdraví protihráče. Předseda DK ELH proto zákrok vyhodnotil jako Napadení a hráče Filipa Pavlíka (Mountfield HK) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20200464.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž zákrokem hráče Jana Košťálka na protihráče Jakuba Poura, za který mu byl v utkání HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha (26. 1. 2020) uložen větší trest a osobní trest do konce utkání za Sekání. Po prostudování vdeozáznamu konstatoval, že hráč v reakci na předchozí přistrčení úmyslně sekl v přerušené hře holí drženou v obou rukách protihráče, který podobný atak nemohl předpokládat, do nechráněné oblasti těsně pod hráčskými kalhotami. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Jana Košťálka (HC Sparta Praha), který byl v poslední dvou letech disciplinárně trestán, nepodmíněným zákazem činnosti na jedno soutěžní utkání a finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny za Sekání.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20200465.