02.12.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Václav Skuhravý (Karlovy Vary)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Václava Skuhravého, za které mu byl v utkání BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary (1. 12. 2019) uložen osobní trest do konce utkání za Nesportovní chování.

Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč se po prohraném vhazování snažil dostat za kotoučem, přičemž se v dráze jeho pohybu ocitl couvající čárový rozhodčí. Pohyb čárového rozhodčího byl zcela předvídatelný a nikterak nevybočoval z rámce jednání, které je u rozhodčích po provedeném vhazování běžné. Z dostupných záběrů je ovšem zřejmé, že hráč nejdříve v reakci na zdviženou hůl protihráče instinktivně zaklonil hlavu a následně – s prodlevou po uvedeném jednání a v tomto případě zcela vědomě – atakoval čárového rozhodčího, kterého strčením do hrudníku vychýlil z rovnováhy a povalil na ledovou plochu.

Předseda disciplinární komise ELH proto překvalifikoval jeho jednání na Napadání rozhodčích a hráče Václava Skuhravého (HC Energie Karlovy Vary) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na 3 soutěžní utkání a finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny. Za přestupek Napadání rozhodčích je možné podle Přílohy Disciplinárního řádu ELH uložit trest zákazu činnosti na 1-3, v závažnějších případech až na 10 soutěžních utkání v kombinaci s finanční pokutou. Předseda disciplinární komise ELH přihlédl při stanovení výše trestu v horní části základní sazby k tomu, že hráč Václav Skuhravý byl za podobný přestupek (Nesportovní chování vůči rozhodčím) potrestán v listopadu 2019 Napomenutím.

Záznam situace najde na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20192017?autostart=true.