11.03.2020 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Tomáš Vondráček (HC Energie Karlovy Vary)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu Mountfield HK zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Tomáše Vondráčka na protihráče Oskara Daniela Eklunda, za který mu byl v utkání Mountfield HK – HC Energie Karlovy Vary (9. 3. 2020) uložen menší trest za Hrubost.

Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč vedl svůj zákrok na protihráče, který se povoleným způsobem pokoušel zastavit jeho pohyb. Před zákrokem se s cílem dosažení vyšší intenzity odrazil a úmyslně zasáhl protihráče, který měl minimální šanci se střetu vyhnout, pravou rukavicí do oblasti hlavy nebo krku.

Předseda disciplinární komise ELH proto zákrok překvalifikoval na Zásah do hlavy nebo krku a hráče Tomáše Vondráčka (HC Energie Karlovy Vary) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání a finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny. Přihlédl přitom k tomu, že protihráč utkání dokončil a že hráč Tomáš Vondráček byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20201016.