25.09.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Tomáš Vondráček (HC Energie Karlovy Vary)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu ze zápisu o utkání zabýval ve zkráceném řízení jednáním hráče Tomáše Vondráčka, za které mu byl v utkání PSG Berani Zlín – HC Energie Karlovy Vary (21. 9. 2021) uložen osobní trest do konce utkání za přestupek Bitka.

Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč se zapojil do šarvátky v obranném pásmu jeho mužstva. V okamžiku zahájení šarvátky přitom nebyl na ledové ploše, ale opustil hráčskou lavici a po příjezdu napadl protihráče zaměstnaného konfliktem s dalším soupeřem. V úderech do helmy a nechráněné části obličeje pokračoval i nadále, přičemž se agresivním způsobem zbavil čárového rozhodčího, který se snažil šarvátku přerušit a zabránit, aby se dostal do blízkosti protihráče.

Předseda disciplinární komise ELH potrestal hráče Tomáše Vondráčka (HC Energie Karlovy Vary) nepodmíněným zastavením činnosti na 3 soutěžní utkání a finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny. Při stanovení výše trestu ve vyšší polovině základní sazby (zákaz činnosti na 1 – 4 utkání, v závažnějších případech až na 10 utkání) přitom přihlédl k tomu, že hráč byl v uplynulých dvou letech vícekrát disciplinárně trestán (22. 2. 2021 zákaz činnosti na 2 soutěžní utkání za Zásah do hlavy nebo krku, 10. 3. 2021 zákaz činnosti na 1 soutěžní utkání s finanční pokutou za Zásah do hlavy nebo krku).

Záznam situace najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20211041.