11.12.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Strapáč (Olomouc), Bicevskis (Mladá Boleslav) a Gulaš (Plzeň)

Předseda disciplinární komis ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Petra Strapáče na protihráče Lukáše Pecha, za který mu byl v utkání HC Sparta Praha – HC Olomouc (8. 12. 2019) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Faul loktem.

Na základě videozáznamu dospěl k závěru, že hráč se značnou razancí a intenzitou zasáhl protihráče loktem do oblasti hlavy. Jak je ze záběrů zřejmé, byl si přitom vědom postavení i pohybu protihráče a jednal cíleně. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Petra Strapáče (HC Olomouc) nepodmíněným zastavením činnosti na 3 soutěžní utkání a finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny. Při stanovení výše trestu přihlédl k tomu, že hráč byl v posledních dvou letech disciplinárně trestán a že na druhé straně protihráč – přes poranění nosu, které podle zápisu o utkání při zákroku utrpěl – zápas dokončil.

Záznam zákroku najdete na https://hokej.cz/tv/hokejka/video/20192124.

Předseda disciplinární komise ELH se zabýval rovněž jednáním hráče Marise Bickevskise, za které mu byl v utkání BK Mladá Boleslav – PSG Berani Zlín (8. 12. 2019) uložen menší trest za Nafilmovaný pád nebo přehrávání. Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč zneužil předchozího zatažení protihráčem k tomu, aby teatrálním pádem na ledovou plochu důsledky zákroku zvýraznil a ovlivnil tak rozhodnutí rozhodčích. Zákrok přitom nebyl takové intenzity ani charakteru, aby byl pád jeho nevyhnutelným důsledkem. Předseda disciplinární komise ELH proto hráče Marise Bicevskise (BK Mladá Boleslav) potrestal finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny za Nafilmovaný pád nebo přehrávání.

Záznam zákroku najdete na https://hokej.cz/tv/hokejka/video/20192126.

V případě Milana Gulaše, který byl za přestupek Nafilmovaný pád nebo přehrávání potrestán menším trestem v utkání HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň (8. 12. 2019), dospěl k závěru, že hráč upadl v důsledku ztráty rovnováhy po nedovoleném zákroku protihráče, aniž by jeho důsledky zveličil. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Milanem Gulašem (HC Škoda Plzeň) zastavil.

Záznam zákroku najdete na https://hokej.cz/tv/hokejka/video/20192125.